BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPaşinyan, Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazır----

Paşinyan, Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazır

Paşinyan, Karabağ’ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazır
22 Mayıs 2023 - 15:41 www.finansgundem.com

Paşinyan, bölgedeki Ermeni nüfusunun güvenliğinin sağlanması şartıyla Dağlık Karabağ’ı Azerbaycan’ın bir parçası olarak tanımaya hazır olduklarını açıkladı.

Erivan’ın tanımaya hazır olduğu Azerbaycan topraklarının 86 bin 600 kilometrekarelik kısmının Karabağ topraklarını da kapsadığını söyleyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Bununla birlikte Azerbaycan’ın 29 bin 800 kilometrekarelik alanda Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tanımaya hazır olduğuna inanıyoruz” dedi.

Paşinyan, Karabağ topraklarının Azerbaycan toprakları olarak tanınması için tek şartın oradaki Ermenilere yönelik etnik temizlik ve soykırım politikasının sürdürülmeyeceğine ve hak ve güvenliklerinin korunacağına dair garantiler olduğunun altını çizdi.

Başbakan, Ermenistan ve Azerbaycan’ın Sovyet idari sınırları içinde birbirlerinin toprak bütünlüğünü tanıdıklarını söyledi.

MOSKOVA’DA BİR ARAYA GELECEKLER

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya’nın Ermenistan ve Azerbaycan tarafını 25 Mayıs’ta başkent Moskova’da bir araya getirme teklifini kabul ettiğini bildirmişti.

Paşinyan, “Rusya tarafından 25 Mayıs’ta Rusya Devlet Başkanı’nın arabuluculuğuyla Moskova’da üçlü zirve toplantısı düzenleyelim diye bir teklif geldi. Biz de bu öneriyi kabul ettik” ifadelerini kullanmıştı.

25 Mayıs’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’in davetiyle Moskova’yı ziyaret etmesi beklenirken, müzakerelerin gündemi Karabağ meselesi ve barış anlaşmaları olacak.

Paşinyan, bugünkü açıklamasında ülkesinin bölgedeki barışa olan bağlılığını sürdürdüğüne ve yakın gelecekte barış antlaşmasının metni üzerinde anlaşmaya varacaklarını vurgularken, öte yandan 25 Mayıs’taki zirvede barış anlaşması imzalanmasının çok düşük bir olasılık olduğunu sözlerine ekledi. (Gazetemru)

Paşinyan, KGAÖ'nün bildirisini imzalamadı

 

Reisi, Paşinyan ile görüştü

 

Blinken: Paşinyan Azerbaycan ile çalışmaya devam etmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)