BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlarda düşüş devam ediyor----

Kurlarda düşüş devam ediyor

Kurlarda düşüş devam ediyor
16 Şubat 2021 - 08:18 www.finansgundem.com

Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı yeni haftaya dolar/TL düşüşle başladı. 6 ay sonra 7 liranın altına gelen dolar/TL, veri bakımından sakin günde dünkü düşüşünü koruyor.

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı dün düzenlediği iki ihalenin ardından bugün de iki gösterge tahvilde satışa çıkacağı ihaleler izlenecek.

Dün 6 ay sonra 7 liranın altına gerileyen dolar/TL'nin 7 liranın altında kalıcı olup olmayacağı piyasalardaki en önemli soru işaretleri arasında. 6,95'in altına kadar çekilen dolar/TL günü 6,9640'tan yapmıştı. Bu sabah saatlerinde de kur yeniden 6,95'in altına geldi. Euro/TL'de de 6,43'ler ile geçen yılın ağustos ayından bu yana görülen en düşük seviyeler mevcut. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı dün düzenlediği iki ihalenin ardından bugün de iki gösterge tahvilde satışa çıkacak. Piyasalar ihalelerin sonucunu yakından takip edecek. Yurt dışında ise New York Fed imalat endeksi ve ZEW Endeksi öne çıkıyor.

08.15 itibarıyla dolar/TL 6,9478, euro/TL 8,4360 seviyesinden işlem gördü.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Çin'den çıkarak dünyaya yayılan yeni korona virüs salgınının uygun şeffaflığın sağlanması için pandemiler konusunda global bir anlaşmaya ihtiyaç olduğunu gösterdiğini söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ihtiyaç olabilecek gelecek nesil aşılar için hazırlık olması amacıyla Kovid-19 mutasyonları üzerinde çalışılmasını öngören yeni bir programı bu hafta başlatacaklarını söyledi.

Avustralya Merkez Bankası (RBA), Kovid-19 krizi karşısında Avustralya ekonomisinin desteklenmesi ve Banka'nın enflasyon, istihdam hedeflerinin başarılması için "çok ciddi" parasal desteğin gerekli olduğunu söyledi.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının bir araya getiren Eurogroup toplantısında, Kovid-19 salgınının yarattığı krizde ekonominin ayakta kalmasına yardım için destekleyici tedbirlerin ihtiyaç olduğu sürece devam etmeleri konusunda anlaşmaya varıldı.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, hisse senedi fiyatlarında son dönemde yaşanan rallinin global ekonomik görünüme yönelik piyasa iyimserliğini yansıttığını söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, G7 üyeleri Japonya, Britanya, ABD ve Fransa'nın korona virüsün vurduğu ekonomilerine mali teşvikleri geri çekmenin zamanının gelmediği konusunda anlaştıklarını söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Hazine, 2 ve 5 yıllık gösterge tahvilleri yeniden satışa çıkarıyor.

Hazine, 2 yıl ve 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil için ihale yapacak. Bir önceki 2 yıllıkta ortalama faiz yüzde 14,51, 5 yıllıkta yüzde 13,00 olmuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Aralık ayına ilişkin konut fiyat verilerini açıklayacak (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında ABD'de New York Fed imalat endeksi ve Almanya ZEW endeksi ön plana çıkan veriler olacak. Almanya ZEW Ekonomik Duyarlılık Endeksinin 61,8 puandan 60,0 puana, Cari Koşullar Endeksinin -66,4 puandan -68,5 puana ineceği düşünülüyor (13.00). New York Fed İmalat Endeksinin ise 3,5 puandan 5,9 puana çıkacağı yönünde beklentiler oluştu.

Euro Bölgesi için 2020 yılı 4.çeyrek GSYH ikinci tahmini de diğer takip edilecek veri olacak. İlk tahminler dönemsel yüzde 0,7, yıllık yüzde 5,1 düşüş yönünde açıklanmıştı (13.00).

Japonya’da 5 yıllık, İngiltere'de 3 ve 36 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, San Francisco Üniversitesi tarafından düzenlenen online etkinlikte ekonomi, para politikası ve eşitsizlikler konusunda değerlendirmede bulunacak (23.00).

Çin, Tayvan, Brezilya ve Arjantin'de piyasalar kapalı olmaya devam edecek.

EFT yapacaklar dikkat! Bin liranın altına...

Euro Bölgesi: Destekleyici ekonomi politikalarına devam

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)