BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomik büyüme yavaşlayacak, faiz indirimleri gecikecek----

Ekonomik büyüme yavaşlayacak, faiz indirimleri gecikecek

Ekonomik büyüme yavaşlayacak, faiz indirimleri gecikecek
09 Mayıs 2024 - 09:42 www.finansgundem.com

Blackstone'un Başkanı Gray, borçlanma maliyetleri nedeniyle ekonomik büyüme hızının düşeceğini söyledi ve "Fed sabırlı olacak, bu yıl bir kez indirim yapma fırsatları olacak" açıklamasında bulundu.

New York merkezli bir Amerikan alternatif yatırım yönetim şirketi olan Blackstone'un Başkanı Jon Gray, inatçı enflasyonun Fed'in borçlanma maliyetlerini düşürmeye başlama kabiliyeti üzerinde baskı oluşturması nedeniyle ekonomik büyümenin yavaşlayacağını söyledi.

Gray, "Büyümenin yavaşladığını görüyoruz. Merkez bankaları faiz oranlarını düşürme konusunda yavaş davranacak, çünkü enflasyonun yükseldiğini görmek istemiyorlar. Fed sabırlı olacak, bu yıl bir kez indirim yapma fırsatları olacak" dedi.

Gray, büyüme beklentilerinin "konsensüsten daha düşük" olduğunu belirterek, "bir uçurum değil, büyümede ardışık bir yavaşlama ve enflasyonun daha yavaş bir hızda da olsa düşmeye devam edeceğini" düşündüğünü açıkladı.

Bununla birlikte, kısıtlayıcı oranların ve bunun anlaşma yapma sürecine getirdiği yavaşlamanın genellikle iyi satın alma fırsatları sunduğunu söyleyen Gray, "Bir firma olarak bizim için, merkez bankaları faizleri gerçekten düşürmeye başlamadan önce, her şey yolunda işaretinden önce ve insanlar biraz daha rahat hissetmeden önce yatırım yapabilir miyiz? Yani bizden dağıtımımızın hızlandığını görüyorsunuz" dedi.

Morgan Stanley Fed'den ilk faiz indirimi için beklentisini Eylül'e erteledi

 

Williams: Fed'in sıradaki hamlesi Faiz oranlarını düşürmek olacak

 

Holzmann: Hızlı faiz indirimi için bir neden yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)