BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler Merkez Bankası'nın enflasyon raporuna çevrildi----

Gözler Merkez Bankası'nın enflasyon raporuna çevrildi

Gözler Merkez Bankası'nın enflasyon raporuna çevrildi
09 Mayıs 2024 - 07:43 www.finansgundem.com

Yurt içi piyasalarda gözler TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın gelecek faiz kararına ilişkin ip uçları verecek "Enflasyon Raporu 2024-II" sunumuna çevrildi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, bugün "Enflasyon Raporu 2024-II" raporun sunumu amacıyla TCMB İdare Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. Karahan sunumun ardından basın mensupları ve ekonomistlerin sorularını yanıtlayacak.

TCMB, yılın ilk "Enflasyon Raporu"nda önümüzdeki üç yıla ilişkin beklentilerinde değişikliğe gitmedi; 2024 yılı sonu için yüzde 36,0, 2025 yılı sonu için yüzde 14,0 ve 2026 yılı sonu için yüzde 9,0 olan tahminler korundu.

TCMB'nin en son düzenlediği "Piyasa Katılımcıları Anketi", yıl sonu için tüketici enflasyonu beklentilerinin yüzde 44,16 seviyesinde olduğunu gösterdi.

Bazı ekonomistler, piyasanın beklentileriyle, TCMB'nin öngörüsü arasında oluşan fark nedeniyle bugün tahminlerde yukarı yönle bir revizyon gelebileceğini düşünüyorlar. TCMB, Nisan ayı enflasyonu ile ilgili değerlendirmesinde B ve C göstergelerinin aylık artış oranlarının zayıflama eğilimini korumakla birlikte "Enflasyon Raporu" öngörülerinin üzerinde kalmaya devam ettiğine işaret etti. Nisan ayında işlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içecekler ve tütün ile altın hariç TÜFE olarak hesaplanan B göstergesinde yıllık artış hızı yüzde 72,72 olurken, enerji, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içecekler ile tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE olarak hesaplanan C endeksinde artış yüzde 75,81 seviyesinde gerçekleşti.

Karahan, yılın ilk "Enflasyon Raporu" sunumunda Mayıs ayında enflasyonun yüzde 73 ile zirve yapacağını, daha sonra yıl sonunda yüzde 36'ya ineceğini söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, yıllık enflasyonun Mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra, keskin bir şekilde düşmeye başlayacağını ifade etti. Tüketici fiyatları Nisan ayında yüzde 69,80 seviyesinde açıklandı.

Bugün fiziksel ortamda gerçekleştirilecek ve saat 10.30'da başlayacak toplantı, TCMB'nin internet sitesinden ve bankanın X sosyal medya platformu ile YouTube hesaplarından canlı yayımlanacak.

TCMB'den menkul kıymet tesisine ilişkin yeni karar

 

S&P'den not artışı açıklaması: Rezervlere bakacağız

 

İşte kamuda harcamaları en aza indirmek için planlanan tedbirler...

 

Bakan Şimşek'ten fiyat istikrarı vurgusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)