BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi: Destekleyici ekonomi politikalarına devam ----

Euro Bölgesi: Destekleyici ekonomi politikalarına devam

Euro Bölgesi: Destekleyici ekonomi politikalarına devam
16 Şubat 2021 - 00:10 www.finansgundem.com

Euro para birimini kullanan AB ülkelerinin maliye bakanlarının video konferans yoluyla düzenledikleri konferans sona erdi. Euro Grubu Başkanı Donohoe, salgın nedeniyle destekleyici ekonomi politikalarının süreceğini açıkladı

Euro Grubu Başkanı ve İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, Euro Bölgesi'nde yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle destekleyici ekonomi politikalarının ihtiyaç duyulduğu sürece uygulanmaya devam edeceğini söyledi.

Donohoe, euro para birimini kullanan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin maliye bakanlarının video konferans yönetimiyle gerçekleştirdiği toplantı bitiminde açıklamalarda bulundu.

Euro Grubu toplantısında Kovid-19'u ve ekonomik durumu ele aldıklarını belirten Donohoe, "Bu salgını ne kadar erken aşarsak ekonomik sonuçları ile de o kadar hızlı mücadele edebiliriz." diye konuştu.

Donohoe, durumun ciddiyetini koruduğunu ve istihdam seviyesinin beklentilerinin çok altında olduğunu ifade ederek, "Kovid-19, Euro Bölgesi'nde ekonominin bütün unsurlarını etkilemiş olmasına rağmen özellikle gençleri ve temas odaklı çalışan sektörleri fazla zorluyor." ifadesini kullandı.

Vatandaşları salgının ekonomik sonuçlarına karşı korumayı sürdüreceklerine işaret eden Donohoe, desteklemelerin erken kesilmesinin bazı sektörleri riske sokabileceğini anlattı.

Donohoe, "Euro Bölgesi'nde destekleyici ekonomi politikaları ihtiyaç duyulduğu sürece uygulanmaya devam edecek." dedi.

Belirsizlikler karşısında para ve bütçe politikalarını koordine etmeye ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Donohoe, Euro Bölgesi'nde ulusal bütçelere eş güdümlü bir şekilde yaklaşılması gerektiğine dikkati çekti.

Donohoe, krize karşı uygulanacak bütçe politikasını gelecek aylarda düzenli biçimde görüşeceklerini, bu konuda yaz mevsimine kadar ortak bir yaklaşım belirlemeyi hedeflediğini söyledi.

Ekonomik toparlanma süreci başlarken işletmeler için daha hedef odaklı desteklemelere geçeceklerini anlatan Donohoe, bu konunun nisan ayındaki toplantıda tekrar değerlendirileceğini bildirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)