BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlar güne yükselişle başladı----

Kurlar güne yükselişle başladı

Kurlar güne yükselişle başladı
30 Mart 2021 - 08:22 www.finansgundem.com

Dolar/TL güne 8,25'in üzerinde başlarken, euro/TL düne göre yaklaşık yüzde 1 artışla 9,75'ten değerleniyor. Günün ilk dakikalarında dolar/TL 9,28'in üzerine kadar tırmandı.

Yeni haftanın ilk gününde 8,20'nin üzerine tırmanan dolar/TL, yeni günün ilk dakikalarına 9,28'in üzerinde başladı. Sonrasında miktar gevşeyen dolar/TL, sabah saatleri itibariyle 8,25 düzeyinde dengelendi. Euro/TL ise 9,75'in üzerini gördü.

Ekonomi yönetiminde bir kritik görev değişikliği daha yaşandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan kararla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınırken, yerine Mustafa Duman atandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2020 yılına ait 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirilecek.

Yurt dışında Almanya enflasyon ve Euro Bölgesi güven endeksleri takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alınırken, yerine Mustafa Duman atandı.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, ülkede yetişkinlerin yüzde 90’ının 19 Nisan’a kadar korona virüs (Kovid-19) aşısı olmaya hak kazanacağını ve yaşadıkları yere 8 kilometre mesafede aşılama merkezine sahip olacağını ifade etti.   

Endeks sağlayıcısı FTSE Russell, Çin devlet tahvillerinin global tahvil endeksine dahil edileceği haberlerini doğruladı. FTSE Russell, Hindistan ve Suudi Arabistan devlet tahvillerini FTSE Gelişmekte Olan Piyasalar Devlet Tahvili Endeksi'ne dâhil etmek üzere izlemeye aldı.

Fed Yönetim Kurulu'nun yeni üyesi Christopher Waller, Fed’in gelinen noktada faiz artırımlarından çok uzakta olduğunu söyledi.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, korona virüs salgının bastırılmış olması sonrasında da piyasa gelişmelerini yakından izlediklerini ve BOJ'un ihtiyaç olması halinde borsa yatırım fonu almaya devam edeceğini söyledi.

Archegos Capital'in teminat tamamlama yönündeki çağrıları yanıtsız bırakması ile gerçekleşen blok satışlar hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, Archegos Capital'in pozisyonlarını tasfiye etmenin global bankalara verdiği zarar 6 milyar dolara ulaşabilir.

ABD genelinde korona virüs vakalarını ve ölümlerin artması üzerine Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, salgınla mücadelenin sona ermediği ve "kötü sona"  yaklaşıldığı konusunda uyarıda bulundu.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Hizmet Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak (10.00).

TCMB 2020 yılına ait 89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açılış konuşmasıyla ilk kez kamuoyu önüne çıkması bekleniyor. Toplantıda Banka Meclisi ve Denetleme Kurulunun 2020 hesap yılına ait raporları ve kâr dağıtımı ile ilgili teklif görüşülecek, Banka Meclisinin 30 Nisan 2021 tarihi  bitiminde boşalacak iki üyeliği ile Denetleme Kurulunun 30 Nisan 2021  tarihi bitiminde boşalacak üç üyeliği için seçim yapılacak (14.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısı gerçekleştirilecek (15.00).

YURT DIŞI PİYASALAR

ABD'de FHFA Konut Fiyat Endeksi, S&P Case Shiller Konut Fiyat Endeksi (16.00), Conferance Board Tüketici Güven Endeksi (17.00), API petrol stokları (23.30) verileri izlenecek.

Avrupa'da Almanya enflasyon ve Euro Bölgesi güven endeksleri verileri ön plana çıkıyor. Almanya'da Şubat ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 1,3 artmıştı. Euro Bölgesinde Ekonomik Görünüm Endeksi 93,4, Tüketici Güven Endeksi -14,8 seviyesinde açıklanmıştı.

New York Fed Başkanı John Williams (21.00) konuşma yapacak.

Merkez Bankası yeni Başkan Yardımcısı Mustafa Duman

Bankaların ‘türev batığı’ 6 milyarı geçebilir

Fed faiz artırımından çok uzakta

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan30 Mart 2021 09:15

    Artik dolarizasyon önlenemez seviyede mb nin elinde faiz silahida kalmadi mb faizi 1000 baz puan artirsada kesemez dövizi mahvettin ekonomiyi