BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankaların ‘türev batığı’ 6 milyarı geçebilir----

Bankaların ‘türev batığı’ 6 milyarı geçebilir

Bankaların ‘türev batığı’ 6 milyarı geçebilir
30 Mart 2021 - 07:41 www.finansgundem.com

Archegos Capital'in global bankalara verdiği zarar 6 milyar dolara ulaşabilir

ABD'li hedge fon Archegos Capital'in teminat tamamlama yönündeki çağrıları yanıtsız bırakması ile gerçekleşen blok satışlar hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, Archegos Capital'in pozisyonlarını tasfiye etmenin global bankalara verdiği zarar 6 milyar dolara ulaşabilir. Japonya merkezli Nomura ile İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Sueisse, Archegos'a hisse senedi türev işlemleri için verdikleri kredilerden büyük zararlar yazabileceklerini duyurmuşlardı.

Archegos Capital Management Sözcüsoü Karen Kessler yaptığı açıklamada, "Archegos Capital, ortaklarımız ve çalışanlarımız için zorlu bir dönemdeyiz. Tüm planlan tartışılmakta ve ekibizim izlenecek en iyi yolu belirleyecek" dedi.

Nomura, Archegos Capital nedeniyle 2 milyar dolar zarar oluşabileceğini belirtirken, zarar miktarı vermeyen Credit Suisse için tahminler değişiyor. Bazı kaynaklar 1 milyar dolar zarar tahmin ederken, FT'ye konuşan bir kaynak zararın 4 milyar dolara kadar çıkabileceğini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)