BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed faiz artırımından çok uzakta----

Fed faiz artırımından çok uzakta

Fed faiz artırımından çok uzakta
30 Mart 2021 - 07:52 www.finansgundem.com

Destek paketleriyle ekonomik durgunluğu engellemek isteyen ABD ekonomi yönetimi faiz artırımı konusunda da acele etmek istemiyor. Salgın konusunda ise kötü haberler geliyor

Fed Yönetim Kurulu'nun yeni üyesi Christopher Waller, Fed'in gelinen noktada faiz arıtımlarından çok uzakta olduğunu söyledi. Görev geldikten sonra ilk açıklamasını yapan Waller, Fed'in faiz oranlarını düşük tutma ve pandemiden toparlanma tamamlanana kadar ekonomik desteğin devam ettirilmesi taahhütlerine paralel bir konuşma gerçekleştirdi.

Waller, "Fed'in araçları iyi çalışıyor. Tahvil getirilerinde artış kötü bir durum değil, ancak piyasalar istikrarsızlaşır ise Fed buna yanıt verir. Faiz oranlarını artırmaktan çok uzaktayız. Eğer enflasyon bekleyişleri çıplanamaz ise o zaman ekonomide aşırı ısınmadan endişe ederiz" diye konuştu. Finanasgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki günlük toplantısının ardından faizleri yüzde 0-0.25 seviyesinde sabit bıraktı.

ENFLASYONUN ARTMASI BEKLENİYOR

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, ''Fed, ihtiyaç olduğu sürece destek sağlamaya devam edecek. Ekonomi yeniden açılmaya devam ettikçe fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı görebiliriz. Fiyatlarda tek seferlik artışların enflasyon üzerinde sadece geçici etki yapması büyük olasılık. Enflasyonun bir süre yüzde 2'nin üzerine çıkmasına izin vereceğiz. Enflasyonda yüzde 2'nin üzerine geçici artış Faiz artırımı için şartları karşılamayacak'' dedi. Powell varlık alımlarını azaltmayı konuşmaya başlama zamanının gelmediğini vurguladı.

SALGIN KONTROLDEN ÇIKABİLİR

Bu arada, ABD ekonomisi için en büyük risk salgının kontrolden çıkması! ABD genelinde korona virüs vakalarını ve ölümlerin artması üzerine Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, salgınla mücadelenin sona ermediği ve ‘kötü sona’ yaklaşıldığı konusunda uyarıda bulundu.

ABD salgında 'kötü son'a yakın

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)