BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredilerde yeni dönem----

Kredilerde yeni dönem

Kredilerde yeni dönem
06 Kasım 2013 - 22:43 www.finansgundem.com

​Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı'nda öngörülen kredilerde erken ödeme tazminatı kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 1-30. maddelerini kapsayan 1. bölümü kabul edildi. 
AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li miletvekilleri, tasarının "Erken ödeme" başlıklı 27. maddesi üzerinde ayrı ayrı önergeler verdi. 
Kabul edilen önergeyle, "Belirli süreli kredinin erken ödenmesi durumunda kredi veren, erken ödeme tazminatı talep edebilir" hükmü tasarıdan çıkarıldı.
Buna göre, mevcut Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da olmayan erken ödeme tazminatı, "tüketicilere ilave yük getirececeği" gerekçesiyle tasarıdan kaldırıldı. 
TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, tasarının 1. bölümünün kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Bahçekapılı, aranın ardından komisyon ve hükümetin yerini almaması üzerine, birleşimi, yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mansur07 Kasım 2013 23:17

    erken ödemede 36 aydan az ve çok durumu var. zaten konut kredisinde bu süreyi yakalayan tüketici tüm faizleri ödemiş demektir. bu yüzden erken ödemenin çok az bir avantaj sağlayabilir. iyi hesaplamak lazım...

  • Serdar07 Kasım 2013 14:47

    Bireysel nitelikli kredilerde zaten böyle bir bedel tahsil edilmiyordu. Mortgage kredilerinde alınan ve %2 ye varan erken kapama cezası devam edecekse gereksiz kafa yorup karara bağlamışlar...

  • nevla07 Kasım 2013 09:56

    kredilerden her türlü tüketiciden alınan haksız kazançlar kaldırılmalı.