BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı ödeme planlarına pandemi ayarı----

Kredi kartı ödeme planlarına pandemi ayarı

Kredi kartı ödeme planlarına pandemi ayarı
25 Ocak 2021 - 17:44 www.finansgundem.com

ABD’deki son araştırmalar tüketicilerin kredi kartı harcamalarında daha düzenli ödeme yaptığını gösteriyor. Uzmanlara göre tüketiciler pandemi sürecinde bütçelerini sıkılaştırmış olabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'de kredi kartı ödemelerindeki gecikmeler 2020 yılında rekor seviyede düşük oranlara ulaştı. Bloomberg’in haberine göre Amerikalılar teşvik ödemeleri ve pandemiye göre ayarlanan harcama alışkanlıklarının avantajlarını hissediyor.

Amerikan Bankacılar Birliği’nin(ABA) en son araştırmasına göre banka kredi kartları ödemelerindeki gecikme pandeminin etkilerinin en çok hissedildiği ve milyonlarca Amerikalının işlerini kaybettiği ikinci çeyrekte %2,62’ye kadar yükselse de üçüncü çeyrekte %1,53’e kadar geriledi.

Teşvik yardımları ya da mortgage ve öğrenci kredilerindeki ödemelerin dondurulması gibi düzenlemeler tüketicilerin finansal destek alarak ayakta kalmasına yardımcı oldu. Ancak on yılların en derin resesyon ülkedeki eşitsizliği arttırdı ve düşük ücretli çalışanlardaki işsizlik süreci devam etti.

Bankalar üzerinden yapılan otomobil kredileri 2020’nin üçüncü çeyreğinde büyük oranda ödendi ve vadesinde ödenmeyen borçların oranı %1,68’e düştü. Ancak bayi kredisi olan araç sahiplerinin borçlarını vadesinde öreyememe oranları %2,09 oranında yükseldi. Yine de bu yükseliş 2019 sonunda Kovid krizi öncesinde görülen %2,56 seviyesinin altında kaldı.

ABA Kıdemli Ekonomisti Rob Strand konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre kredi kartları ödemeleri gecikmelerindeki düşük oranlar bir başka dikkat çekici noktayı gösteriyor. Kredi kartı ödemelerinde artan düzenli ödemeler Strand’e göre Kovid sürecinde tüketicilerin bütçelerinde sıkılaştırmaya gittiğini gösteriyor.

Strand açıklamasında, “Tüketiciler son on yılda kendi imkanları dahilinde harcamalarda olağanüstü bir katkı sağladılar ve Kovid-19’un neden olduğu resesyon sırasında disiplinlerini korudular. Tüketiciler ekonomik belirsizlikler nedeniyle harcamalarında dikkatli davrandılar ve yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olması için teşvik ödemelerini kullandılar” görüşlerine yer verdi.

 

Citigroup kadın çalışanlara & daha az ödüyor

 

ABD’de müşteri 148 TL'lik hesaba 10 bin TL bahşiş bıraktı

 

Fed teşvikleri desteklerse dolar geriler mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)