BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı kullananlar için 3 kritik strateji----

Kredi kartı kullananlar için 3 kritik strateji

Kredi kartı kullananlar için 3 kritik strateji
12 Ekim 2023 - 16:15 www.finansgundem.com

Yüksek faiz ortamında müşterilerin kredi kartı kullanımı konusunda çok daha dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar kart sahiplerine yardımcı olabilecek 3 kullanım stratejisine işaret etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Faiz oranlarının rekor seviyelere tırmandığı göz önünde bulundurulduğunda kredi kartı üzerinden alışveriş yapmak için doğru zamanlarda olunmadığı söylenebilir.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) yıl sonuna kadar bir faiz artışı daha yapması bekleniyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, küresel çapta merkez bankalarının sıkı para politikasına devam etmesiyle birlikte kredi kartı faizleri de tüm zamanların zirvelerine ulaştı.

CNBC’nin haberine göre WalletHub verileri ABD’de mevcut kredi kartı faizlerinin ortalama %22,77 ile son 30 yılın zirvesine ulaştığını gösteriyor. Otomatik ödeme seçenekleri kredi kartı sahiplerinin gecikme faizi ödemesini engellemesine yardımcı olabilir. Zira otomatik ödeme özelliklerini kullanan kart sahipleri genellikle minimum ödeme tarihinden sonrasında ayarlar.

Ancak 2022 tarihinde yapılan bir araştırmaya göre manuel ödeme yapan müşterilere kıyasla otomatik ödeme yapan kart sahipleri bakiyelerinin daha az bir kısmını ödeme eğilimi gösteriyor. Uzmanlar kart sahiplerinin ekstrelerindeki bakiyeleri her ay tam olarak ödemezlerse uzun vadede daha fazla faiz ödeyeceklerini belirtiyor.

NerdWallet yazarı ve kredi kartı uzmanı Sara Rathner aylık otomatik kart ödemelerine dikkat çekerek, “Daha düşük ödemeye göre ayarlayabiliyorsunuz. Eğer hâlâ borç bakiyeniz varda bu para ödenmediği sürece bir sonraki aya devreder” diyor. Rathner ödenmemiş miktarın Faiz ücretlerine tabi olacağı konusunda uyarıyor.

Uzmanlar kredi kartı otomatik ödemelerinin ekstredeki tüm borç bakiyesini karşılayacak şekilde ayarlanmasını ve bu sayede müşterilerin daha fazla faiz ve ücret ödemekten kaçınabileceğini tavsiye ediyor. Eğer hesabınızı internet üzerinden kontrol ederseniz bu masrafları içeren mevcut bakiye kısmını görebiliyorsunuz. Ancak faiz ücretlerinden kaçınmak için ekstre bakiyesini her ay tam olarak ödemeniz gerekiyor.

The Poinst Guy’ın İçerik Başkanı Nick Ewen’a göre ekstresindeki bakiyenizin tamamını ödeyemeyenlerin de düzenli olarak asgari ödemeler yaparak genel borç bakiyesini parça parça azalttığından emin olması önemli. Zira bu yapılmadığı takdirde tahakkuk edilen faize ek olarak yüksek gecikme faizleri de borcunuza eklenebilir

Kredi kartı ekstrenizi veya mevcut bakiyenizi genellikle istediğiniz zaman ödeyebilirsiniz. Ewen, “Ekstre bakiyenizi son ödeme tarihinden önce öderseniz kartınızdan herhangi bir ceza ücreti alınmaz” diyor.

CNBC haberinde kart sahiplerinin göz önünde bulundurması gereken en iyi uygulamalardan bazılarına dikkat çekildi:

1. Son ödeme tarihinizi maaş gününüze yaklaştırın

Rathner borç veren firmaya kredi kartı son ödeme tarihinizi maaş çekinizin yatırıldığı günden birkaç gün sonrasına değiştirilip değiştirilemeyeceğini sormanızı tavsiye ediyor. Kredi kartı uzmanına göre bu sayede planlanmış bir otomatik kart ödemesi yapılmadan önce hesabınızda ne kadar para bulunduğunun farkında olabilirsiniz ve eksi bakiyeden para çekmek zorunda kalmazsınız.

Kredi kartınızın bu tür hangi özelliklere sahip olduğunu öğrenmek için internet üzerinden kredi kartı hesabınıza giriş yapabilir veya müşteri hizmetleri temsilcisini arayabilirsiniz.

2. Yıllık cezai faiz oranlarına dikkat edin

Yüzde sıfır yıllık faiz oranı teklifleri genellikle 12 veya 18 ay için olumludur. Ancak Ewen bir kart sahibinin minimum ödeme yapmadığı takdirde borç verenin %0 faiz teklifini iptal edebileceği ve müşteriye %29 veya daha yüksek bir yıllık faiz oranı uygulayabileceğini söyledi.

Bu nedenle müşterilerin tekliflerdeki oranları korumak için ince yazıları okuduğundan ve tüm ödemeleri yaptığından emin olması gerekiyor. Aksi takdirde yüksek faiz ücretleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

3. Bakiye transferi veya ürün değişikliği yapmayı düşünün

Ewen’a göre ödemekte zorlanılan miktarda kredi kartı borcu olanların bakiye transferi yöntemini değerlendirmesi gerekiyor. ABD’de bazı kredi kartları bir kereye mahsus %3 ila %5 oranlık, 5 dolar tutarında bir ücret karşılığında başka bir hesaptan %0 faizle 12 ayda ödeme imkanı sağlayabiliyor. Ancak bu özel ödeme çözümünde müşterilerin %0 faizle borçlarını ödemek için yalnızca bir yılı bulunuyor.

Kaliforniya merkezli servet yönetimi firması Sun Group’un Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Winnie Sun ek olarak mevcut kredi kartlarınızdan birinde şartlar değişirse kredi kartı şirketinin bir ürün değişikliği de sunabileceğini belirtiyor. Sun böyle bir durumda etkilenen kredi kartını kapatmak yerine başka bir kredi kartına geçmeyi öneriyor.

Bu yöntem yüksek ücretli bir kredi kartınız varsa ve kredi limitini yüksek tutmak istiyorsanız yararlı olabilir. Sun kredi kartı ürün değişikliğinin kredi havuzunu değiştirmeyeceğini ancak kredi kartı harcamalarını düşürebileceğini söyledi. Müşterilerin bu tür bir stratejiden yararlanmak için kredi kartı sağlayıcılarını araması ve bir ürün değişikliği olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor.

Amerikalılar kart borcunu ödemiyor

 

Her 4 kişiden birinin kart limiti 100 binin üstünde

 

1MDB skandalında son perde: Goldman Malezya’yı dava etti

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Benjamin14 Ekim 2023 22:55

    Ülkemizde kredi kartı ile harcama yapıp, nakiti yatırımda kullanmak bir avantajdır.

  • BANKACI13 Ekim 2023 11:02

    Makaleyi bul, kopyala, Türkçe'ye çevir ve yapıştır. Konun bu ülkenin Bankacılık sektörü ile bir ilgisi var mı, yazılanların pratikte bir karşılığı var mı?Düşünme bile!Ne güzel internet haberciliği...Bravo ;)