BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Kredi faizleri tek haneye iner'----

'Kredi faizleri tek haneye iner'

'Kredi faizleri tek haneye iner'
05 Aralık 2012 - 10:32 www.finansgundem.com

TBB Başkanı Hüseyin Aydın, "Kredi faizleri 2013 yılının ikinci yarısında tek haneye iner" dedi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, BloombergHT'ye değerlendirmelerde bulundu.
Aydın, Merkez Bankası'ndan Aralık ayında faiz indirimi beklediklerini kaydetti ve bireysel kredi faizlerinin tek haneyi zorladığını belirtti.
Aydın, kredi faizlerinin 2013 yılının ikinci yarısında tek haneye inebileceğine dikkat çekti ve "Özkaynak karlılığında düşüş var, bunu korumaya çalışıyoruz. Batı krizde de olsa, bankacılık sektörüne sermaye Batı'dan geliyor" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sinan ESEN05 Aralık 2012 11:39

    O kadar bile sürmeyebilir. mevcut şartlada bile gösterge faiz 5,71Leri gördü. :Yeni yıl itibarı ile açıklanacak yeni bir not artırımı ile aşağı yönlü ivemeyi hem artıracak hemde güçlendirecektir. Ayrıca Yabancı güveninden doğan nakit akışı piyasaya sıcak para girdisiyle hareketlilik artacaktır. Aynı zamanda bankalar içinde büyük bir yoğunluk olacaktır. Yeniden yapılandırmalar ile bu talebi karşılamayan bankalardan başka bankalara borç transferleri müthiş patlama olması hiç de sürpriz olmasa gerek.