BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi faizi yüzde 13'e ulaştı----

Kredi faizi yüzde 13'e ulaştı

Kredi faizi yüzde 13'e ulaştı
13 Aralık 2013 - 07:18 www.finansgundem.com

Kısa vadeli nakit ihtiyacını karşılamaya yönelik borçlu cari hesap kredilerinde faiz kısa sürede yüzde 6 seviyesinden yüzde 13’e ulaştı

OSTİM bünyesindeki işadamlarının kurduğu ORSİAD’ın Başkanı Özcan Ülgener, son dönemlerde  bankaların devre sonlarında faiz tahsilatlarının yapıldığı ve hareketli kredi türü olarak nitelendirilen, kısa vadeli nakit ihtiyacını karşılamaya yönelik borçlu cari hesap (BCH) kredilerinde faizin yüzde 13’e dayandığını söyledi. Ülgener, BCH kredilerinde faizin yüzde 6’dan yüzde 10’a kadar yükseldiğini belirterek ağırlıklı olarak yüzde 9-11 bandında bankaların faiz verdiğini belirterek bazı firmalar için bu oranın da yüzde 12’yi aştığını kaydetti. Ülgener, eski uygulamada herkes kazanırken, bankaların birden karar değiştirmesini anlamadıklarını belirterek, rasyonel ekonominin reel ekonomiye savaş açtığını belirtti.
YAKIN ZAMANA KADAR YÜZDE 6 SEVİYESİNDEYDİ
ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener, yakın zamana kadar yüzde 6 Faiz ile kullandırılan BCH kredilerinden herkes memnunken, oranın yüzde 10’a çıkarılmasını anlamakta zorluk çektiklerini söyledi. Ülke ekonomisine esnaflarla bankaların farklı yerlerden baktıklarını dile getiren Ülgener, “Sanki 2000’li yıllarda olduğu gibi paradan daha fazla para kazanma arzusuyla rasyonel ekonomi yine reel ekonomiye savaş açtı ama bu süreçten ben bankalarımızın daha fazla yıpranmadan vazgeçmelerini istiyorum” dedi. Bu süreçte bankaların risk almasını değil sadece kredi faizlerinde ülkenin gerçeklerini görmezden gelmemelerini istediklerini dile getiren Özcan Ülgener, “Konut ve otomobil kredisi yüzde birin altında ama KOBİ’ler yüksek faizlerle kredi kullanmak zorunda ki bu da hem mantığa hem de ticaretin doğasına aykırı” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen13 Aralık 2013 20:13

    Nasıl anlaşılmıyor ki? Merkez Bankası ve BDDK dört bir yandan sıkıştırırken ve politika faiziyle reel faiz arasında ciddi bir fark varken ne beklenebilir ki? Mevduat faizleri 9.50 bandında sen hangi 6'dan bahsediyorsun efendi?