BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKolesterol ilaçları virüsün etkisini azaltıyor iddiası----

Kolesterol ilaçları virüsün etkisini azaltıyor iddiası

Kolesterol ilaçları virüsün etkisini azaltıyor iddiası
20 Temmuz 2020 - 10:51 www.finansgundem.com

Yeni yapılan bir araştırmaya göre kolestrol düşürücü ilaçlar yeni tip korona virüsün (Kovid-19) etkilerini soğuk algınlığı seviyesine düşürebilir

Kudüs İbrani Üniversitesi’nden Profesör Yaakov Nahmias liderliğindeki ekip ve New York’ta bulunan Mount Sinai Medical Center bünyesindeki araştırmacılar korona virüsün çoğalmak için hastaların akciğerlerini nasıl değiştirdiğine odaklandı.

Araştırmacılar, virüsün çoğalmak için vücudun karbonhidrat yakmasına engel olduğunu ve bunun sonucunda akciğer hücrelerinin içinde büyük miktarlarda yağ biriktiğine dikkat çekerek, virüsün bu koşullardan yoksun bırakılmasının virüsün daha iyi kontrol edilebileceği anlamına gelebileceğini belirtti.

Araştırmada, kolesterol düşürücü ilaç Fenofibrat’ın akciğerlerin daha fazla yağ yakmasını sağlanarak, virüsün beslenme kaynaklarının yok edilebileceğine ilişkin umut verici sonuçlar elde edildi.

Araştırmacılara göre, bu tedaviyi kullanmanın umut verici sonuçlarından biri, ilacın beş günlük tedavide kullanılmasıyla virüsü tamamen yok etmesi oldu.

The Telegraph gazetesine göre araştırma ekibi lideri Kudüs’teki İbrani Üniversitesi’nden Profesör Yaakov Nahmias, çalışmanın virüsü ortadan kaldırmaya ve hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu kaynaklar veya koşullardan yoksun bırakmaya odaklandığını söyledi.

Nahmias, “Bulgularımız klinik çalışmalarla ortaya çıkarsa, bu tedavi yöntemi potansiyel olarak Kovid-19’un şiddetini soğuk algınlığına dönüştürebilir” yorumunda bulundu.

Cambridge Üniversitesi tarafından yayınlanan başka bir çalışmanın sonuçları da benzerlik gösterdi.

Çin’de korona virüs kaynaklı her dört ölümün üçünde en az bir gizli hastalık olduğu biliniyor.

British Üniversitesi’nin yaptığı bir çalışmada ise, ölümlerin yüzde 40’ından fazlasının yüksek kolestrol ile ilişkili hastalıklar olan yüksek tansiyon ve dörtte birinden fazlasında kalp rahatsızlığı olduğu bildirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)