BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKolay ekonomik iyileşme dönemi sona erdi----

Kolay ekonomik iyileşme dönemi sona erdi

Kolay ekonomik iyileşme dönemi sona erdi
14 Eylül 2020 - 09:58 www.finansgundem.com

İngiltere’de aylık büyüme oranları yavaşladı, uzmanlar ekonomide iyileşmenin önümüzdeki aylarda daha yavaş seyredeceğini söylüyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aylık gayrisafi yurtiçi hasıla açıklaması yapan nadir ülkelerden biri olan İngiltere, cuma günü ekonomisinin temmuz ayında, bir önceki aya kıyasla %6,6 büyüdüğünü açıkladı. Böylelikle İngiltere üçüncü çeyrek için rekor büyümeye hazırlanmaya başladı.

Bu her şeyin iyiye gittiği anlamına gelmiyor. Son açıklanan büyüme verileri, büyüme hızının %8,7 olarak açıklandığı haziran ayına kıyasla daha düşüktü. Ve ekonomistler gelecek kazançların daha da güç hale geleceğini söylüyor.

Capital Economics’ten Thomas Pugh, “temmuz ayı muhtemelen ekonomik aktivitelerin yüksek olduğu son aydı ve tam bir iyileşme muhtemelen 2022 yılının ilk dönemlerine kadar elde edilemeyecek” dedi.

Bu trendin benzerleri, dünyanın diğer büyük ekonomilerinde de görülebilir. Sert karantina önlemlerinin sona ermesi, üçüncü çeyrekte büyümede artışa neden oldu ancak devam eden sosyal mesafe kısıtlamaları, içinde bulunduğumuz yıl sona ererken büyümenin önünde bir engel olarak duruyor.

İngiltere’de fırtına bulutları şimdiden toplanmaya başladı. Ülke bu hafta korona virüs vakalarındaki artışla birlikte sosyal mesafe kurallarını sertleştirdi. Hükümetin maaş desteği programı, ekim ayında sona erecek ve bu devasa teşvik paketinin maliyetini karşılamak için vergilerde artışa gidileceğine yönelik söylentiler var.

Bu da yetmezmiş gibi, Avrupa Birliği’yle yeni bir ticaret anlaşmasına yönelik müzakereler, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Brexit anlaşmasının bazı bölümlerini ihlal edeceğini açıklamasının ardından tehlike altında.

İngiltere’nin en büyük ihracat pazarıyla arasında gerçekleşecek düzensiz bir ayrılık, sınırlarda devasa boyutlarda kesintiye neden olabilir, tedarik zincirlerini kaosa sürükleyebilir ve ekonomiye daha büyük darbeler indirebilir.

BofA’nın ekonomistleri “gayrisafi yurtiçi hasıla oldukça kötü durumdayken, ekonomik büyümenin itici gücü yok oluyor” dedi.

İngiltere ekonomisi çift dipli bir resesyona doğru gidiyor olabilir. BofA, bunun önüne geçileceğini düşünüyor. Bunun nedeni de insanların ve şirketlerin Brexit’in son gününe kadar istifçilik yapmaya mecbur kalabilecek olması.

İngiltere’nin ekonomisi haziran ayında, ocak ayına kıyasla %11,8 daha küçüktü. Bu da son 50 yılda yaşanan diğer tüm resesyonlardan daha kötü bir duruma işaret ediyor.

Bu esnada ABD ekonomisi, mart ayının ilk dönemlerinde olduğu gibi %79 seviyelerinde faaliyet gösteriyor.

Fitch: Avrupa bankalarında V şeklinde iyileşme olmayacak

 

İngiltere ekonomisinde 2023’e kadar iyileşme yok

 

Avrupa ekonomisinde iyileşmenin gizli gücü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)