BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFitch: Avrupa bankalarında V şeklinde iyileşme olmayacak----

Fitch: Avrupa bankalarında V şeklinde iyileşme olmayacak

Fitch: Avrupa bankalarında V şeklinde iyileşme olmayacak
11 Eylül 2020 - 09:27 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Avrupa bankaları için ufukta V şeklinde bir iyileşme görülmediğine dair uyarıda bulundu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hükümetler kredi alanlara verdiği desteği durdurmaya başladıkça batık kredilerde artış görülecek ve ekonominin aldığı darbe daha açık bir şekilde ortaya çıkacak.

Avrupa’nın en büyük bankaları cirolarında zaman içinde kademeli bir gelişme görülecek. Ancak bu, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’e göre büyümeye yönelik güçlü bir dönüş olmayacak.

Fitch, büyük Avrupa bankalarının kredi takip raporunda bankaların batık kredilerle ilgili provizyonlarının bu yıl büyük ihtimalle zirveye ulaşacağını söyledi. Kredilerden kaynaklanan kayıplar, 2020 yılının geri kalanında artış göstermeye devam edecek ve bu durum 2021 yılında da “kredi alanlar için uygulanan destek önlemlerinin süresi dolduğunda ve ekonominin aldığı darbenin büyüklüğü açığa çıktığında” devam edecek.

Fitch 10 Eylül’de yayınlanan raporunda, banka karlılığının bu çeyrekte, hem daha yüksek provizyonlardan hem de ilk yarıya kıyasla daha düşük gerçekleşen işlem hacminden dolayı düşük kalacağını söyledi.

Financial News’in haberine göre, raporda incelenen 20 büyük Avrupa bankasından ikisi, bu yılın ikinci çeyreğinde faaliyet zararı açıkladı. Adı geçen bankalardan beşi ise yılın ilk yarısında faaliyet zararı açıklamasında bulunmuştu. Beklenen batık krediler için provizyonlar, bu yılın ilk altı ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre üç kat artış gösterdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu açıklamasında “Avrupa bankacılık sektörünün görünümü halen genel olarak zayıf ancak bazı ülkelerde güçlü ekonomik iyileşmenin erken sinyalleri var” dedi.

Fitch: Sorunlu kredilerde artış 2021 ilk çeyreğe ertelenecek

 

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi

 

Avrupa bankaları kalıcı mali destek sözü verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)