BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere ekonomisinde 2023’e kadar iyileşme yok----

İngiltere ekonomisinde 2023’e kadar iyileşme yok

İngiltere ekonomisinde 2023’e kadar iyileşme yok
02 Eylül 2020 - 17:26 www.finansgundem.com

İngiltere ekonomisi son tahminlere göre, 2023’ün ilk aylarına kadar korona virüs öncesi seviyelerine ulaşamayacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

KPMG’nin içinde bulunduğumuz çeyrek için açıkladığı son ekonomik tahminlere göre, İngiltere’nin gayrisafi yurtiçi hasılası bu yıl %10,3 düşüş gösterecek. Bu tahmin, İngiltere ekonomisine yönelik kötümser algıyı yansıtarak, haziran ayında yapılan %7,3’lük düşüş tahmininin üzerine çıktı.

Ancak korona virüs vakalarında görülebilecek artışla birlikte, ikinci bir karantina dalgası ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasında %12,6’lık bir düşüşe neden olabilir.

Korona virüs aşısıyla ilgili olumlu gelişmeler, pandeminin önümüzdeki yılın ortalarında çözüme ulaşabileceği anlamına geliyor.

Eğer aşı konusunda olumlu gelişmeler devam ederse ve aşı nisan ayında piyasaya sürülürse, KPMG İngiltere ekonomisinin büyümesinin %8,4 artış göstermesini ve 2023 yılının ilk aylarında pandemi öncesi seviyelere dönmesini bekliyor.

KPMG’nin tahmini, ocak ayında onaylanacak ve nisan ayında piyasaya sürülecek bir aşı geliştirildiği takdirde geçerli olacak.

Ancak rapora göre, aşının piyasaya sürülmesinde yaşanacak üç aylık bir gecikme bile, önümüzdeki yıl gayrisafi yurtiçi hasılada %7,1’lik bir düşüşe yol açabilir.

KPMG’nin Baş Ekonomisti Yael Selfin, “Korona virüs sebepli ekonomik krizin en kötü kısmını geride bıraktık gibi görünse de, hala birçok güçlük var” dedi. Selfin açıklamasının devamında “Bu yıl korona virüs vakalarında yeni bir dalga görülebilir. Gelecekteki muhtemel karantinaların daha ılımlı olacağını tahmin etsek de, ekonomik iyileşmenin zamanlaması ve hızı hem aşı gelişmelerinden hem de Brexit’in sonuçlarından etkilenecek” ifadesini kullandı.

Rapor aynı zamanda, iş koruma planının sonbaharda sona ermesiyle birlikte kitlesel işsizliği tetikleyebileceği konusundaki endişeleri vurguladı.

KPMG dördüncü çeyrekte %9’a yükselen işsizlik oranının bu yıl ortalama %5,9, 2021’de ise %8.2 olacağını öngördü.

Selfin yaptığı açıklamada, “Hükümetin oynayacağı rol çok önemli. Yalnızca ekonomiye kısa vadeli destek olma konusunda değil, aynı zamanda İngiltere’yi daha üretken bir geleceğe hazırlama konusunda atabileceği adımlardan bazıları işgücünün büyük bir bölümünü eğitmek ve İngiltere’nin telekomünikasyon ağını güçlendirmek. Eğer bunu başarabilirsek, bu krizden daha iyi bir ekonomiyle çıkabiliriz” dedi.

İngiltere uçurumun kenarında

 

İngiltere'de çalışanlar işe kamu spotu ile döndürülecek

 

İngiltere hükümeti maaş ödemelerindeki desteğini azaltıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)