BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKoç Miami'de otel aldı----

Koç Miami'de otel aldı

Koç Miami'de otel aldı
02 Mart 2013 - 07:26 www.finansgundem.com

Koç Ailesi 116 milyon dolara Miami'den otel aldı

Miami plajının en gözde tarihi otellerinden biri olan Surf Club’ı aralarında Koç ailesi üyelerinin de olduğu bir grup 116 milyon dolara satın aldı. Hürriyet'in haberine göre, Tarihi dokusu değiştirilmeden restore edilecek Surf Club’ın Genel Danışmanı Robert Zarco, “Koç grubu, kulübün gelenek ve tarihini korumak için çok sorumlu davrandı” dedi.
ABD’de Miami plajının en gözde tarihi otellerinden olan Surf Club, aralarında Koç ailesinin bazı üyelerinin de olduğu bir özel sermaye şirketi tarafından satın alındı. Koç ailesinin bazı üyelerinin liderliğinde gerçekleştirilen 116 milyon dolarlık satın almayı ABD’li Fort Capital Management şirketi gerçekleştirdi. Sadece 40 yaşını aşmış seçkin kişilerin 200 bin dolar ödeyerek üye olabildiği ve yıllık üyelik tutarı 10 bin dolar olan Surf Club’u satın alan grup, son yıllarda eskiyen yüzü ve artan giderleri nedeniyle de üye sayısı 122’ye düşen Surf Club’u tarihi dokusunu değiştirmeden restore edecek.
MİMARİSİ DEĞİŞMEYECEK
Yeni proje ünlü mimar Kobi Karp tarafından tarihi doku ve iç mimarisine fazla değişiklik verilmeden ilave edilecek herbiri 12’şer katlı, dış cepheleri cam kaplı 3 adet yeni binalarla oda sayısı 285’e çıkarılacak. Miami Beach’deki ünlü Collins Avenue üzerinde yeralan Surf Club’un eski üyelerinin bu haklarını korumaya devam ederken, yeni projede Surf Club’ın kapıları yoldan geçenlere de açık tutulacak.
ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK
Surf Club’u 21’nci yüzyıla ayak uydurarak eski iştihamlı günlerine geri dönüreceği belirtilirken, kulübün üyelerinden olan ve aynı zamanda genel danışmanlığını yapan Robert Zarco, “Koç grubu, kulübün gelenek ve tarihini korumak için çok sorumlu davrandı. Eski üyelerin yaşam boyu bu haklarını devam etmeleri yönündeki kararları bizim için çok önemliydi” diye konuştu.
Üyelik ücreti 200 bin dolar
· Okyanus manzaralı tarihi kulübü yaşatmak isteyen 6 farklı grup ya da kişi, tarihi yer için teklif verdi.
· 1930 yılından beri faaliet gösteren Surf Club, şimdi hayır kurumları ve şirketlerin organizasyonları ve düğün davetleri için kullanılıyor.
· 18 bin 453 metrekare üzerine 10 bin 157 metrekarelik kullanım alanına sahip olan kulüp, pek çok tenis kortu ve park alanına sahip.
· Ana binada, üyelerin ve misafirlerin kullanımına sunulan 25 suit ve oda yer alıyor.
· Kulübün yaklaşık 150 kişiden oluşan çok seçkin bir üye grubu bulunuyor.
· Üyelik aidatları 3 bin 500 dolardan başlarken, üyeliğe kabul ücretleri 200 bin dolara kadar çıkıyor.
3 milyon dolara malikâne almıştı
KOÇ Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da 2011 yılında ABD’de Miami Beach’in en gözde caddelerinden Pine Tree Drive’de 3 milyon dolara 6 odalı 1929 yılı yapımı bir malikane almıştı. ABD’de Türk iş çevrelerine yönelik yayın yapan Turkavenue Dergisi’nde çıkan habere göre Miami’nin merkezine çok yakın olan evin bir de havuzu bulunuyor. Akdeniz stili evleri ile bilinen Pine Tree Drive, alışveriş severlerin gözde caddesi Collins Avenue’ye de paralel bir konumda.
Churchill tablosunu yaptı
BİR zamanlar Windsor dük ve düşesi, Elizabeth Taylor ve general Douglas McArthur’un kaldıkları Surf Club, İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in savaş sonrası plajın tablosunu yaptığı yer olarak da biliniyor. Miami’nin en görkemli dönemini yaşadığı “Jazz dönemi”nde Tonny Bennet ve Julio Iglassias gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı özel galalarla ismi anılan Surf Club’un en ünlü misafiri olarak Winston Churchill gösteriliyor. Churchill’in 1946 yılında savaş sonrası burada tatilini yaparken, ünlü tablosu “Surf Club”’ üzerinde ünlü purosu ağzındayken çalışırken çekilmiş fotoğrafı otelin lobisinde halen sergileniyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)