BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKishida: Deflasyondan çıkış için tarihi fırsat----

Kishida: Deflasyondan çıkış için tarihi fırsat

Kishida: Deflasyondan çıkış için tarihi fırsat
28 Mart 2024 - 15:41 www.finansgundem.com

Kishida, BOJ'un gevşek para politikasını sürdürmesinin uygun olduğunu ve hükümetin ücret artışlarını destekleyerek ekonominin deflasyondan çıkmasını sağlamak için yakın iş birliğini devam ettireceğini ifade etti.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, hükümetin ücretlerin artmaya devam etmesini ve ekonominin deflasyondan tamamen çıkmasını sağlamak için Japonya Merkez Bankası ile yakın koordinasyonu sürdüreceğini söyledi.

"Japonya deflasyondan tam anlamıyla çıkmak için tarihi bir fırsat yakalamış durumda" diye konuşan Kishida, "Bazı insanlar hükümetin Japonya'nın deflasyondan tamamen çıktığını ilan edebileceğini düşünebilir. Ancak biz hala yolun yarısındayız" dedi.

Yönetiminin temel görevinin şirketlerin ve hane halklarının deflasyonist bir zihniyetten çıkmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kishida, "Gelecek yıl ücretlerin enflasyon oranını aşan bir hızda artmasını sağlayacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

BOJ'un faiz oranlarını çok aceleci bir şekilde yükseltmekten kaçınması gerekip gerekmediğine ilişkin soru üzerine yorum yapmaktan kaçınan Kishida, BOJ'un para politikasını yönlendirirken hükümetin Japonya'yı deflasyondan tamamen çıkarmaya odaklanmasını dikkate almasını umduğunu söyledi.

Kishida ayrıca BOJ Başkanı Kazuo Ueda'ya yakın zamanda yapılan bir toplantıda merkez bankasının parasal koşulları destekleyici tutarken para politikasında yeni bir boyuta geçmesinin uygun olduğunu söylediğini belirtti.

BOJ'dan yavaş ve istikrarlı normalleşme mesajı

 

Japonya deflasyonla mücadelede kararlı: Hükümet ve Boj işbirliği yapacak

 

BOJ'un faiz kararı sonrası Asya piyasalarında düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)