BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ'dan yavaş ve istikrarlı normalleşme mesajı----

BOJ'dan yavaş ve istikrarlı normalleşme mesajı

BOJ'dan yavaş ve istikrarlı normalleşme mesajı
27 Mart 2024 - 08:26 www.finansgundem.com

BOJ Yönetim Kurulu üyesi Naoki Tamura, bankanın ultra gevşek para politikasını yavaş ve istikrarlı bir şekilde normalleştirmesi gerektiğini belirtti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Yönetim Kurulu üyesi Naoki Tamura, merkez bankasının ultra gevşek para politikasını normalleştirme yolunda yavaş ama istikrarlı bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Tamura, "Benim görüşüme göre, merkez bankasının nihai hedefi faiz oranlarını, talebi ayarlamak ve fiyat hareketlerini etkilemek için yukarı veya aşağı itilebilecekleri seviyelere geri getirmektir" dedi.

BOJ'un para politikası çerçevesini elden geçirmesine rağmen, kısa vadeli faiz oranlarının hala sıfır civarında takılı kalması ve uzun vadeli oranların henüz tamamen piyasa güçleri tarafından yönlendirilmemesi nedeniyle uzun süreli gevşemenin yan etkilerinin devam edeceğini savunan Tamura, "Önümüzdeki dönemde para politikasını nasıl yöneteceğimiz, devasa teşvik programımızı ustalıkla geri almamızı ve yavaş ama istikrarlı bir şekilde politika normalleşmesine doğru ilerlememizi sağlamak açısından çok önemlidir" diye konuştu.

Japonya deflasyonla mücadelede kararlı: Hükümet ve Boj işbirliği yapacak

 

Japonya'da Bloomberg Anketi: Boj'un Faiz artırma olasılığı var

 

BoJ'un 17 yıl sonra ilk kez faiz artırması bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)