BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da Bloomberg Anketi: Boj'un faiz artırma olasılığı var----

Japonya'da Bloomberg Anketi: Boj'un faiz artırma olasılığı var

Japonya'da Bloomberg Anketi: Boj'un faiz artırma olasılığı var
22 Mart 2024 - 08:54 www.finansgundem.com

Japonya’da finans dünyası, BOJ'un yıl sonuna kadar faiz oranlarını artırma ihtimaliyle hareketleniyor. Bloomberg News tarafından yapılan bir ankete göre, ekonomistlerin çoğunluğu Ekim ayına kadar politika faizinin artmasını bekliyor.

Bloomberg News'u ekonomistler arasında yaptığı bir ankete göre, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Ekim ayına kadar faiz oranlarını yeniden artıracak ve yendeki zayıflığın da etkisiyle beklenenden daha hızlı bir faiz artırımına gidebilir.

Ankete katılan 47 analistin yüzde 70'i BOJ'un Ekim ayına kadar Faiz oranlarını yeniden artırmasını bekliyor, ancak bir sonraki hamlenin zamanlaması konusunda görüşler birbirinden ayrılıyor.

Katılımcıların yüzde 23'ü faiz artırımının Temmuz ayında yapılacağını söylerken, yüzde 26'sı bankanın politika faizini Ekim ayında artıracağını belirtiyor. Diğerleri daha erken bir hamle öngörürken, yüzde 11'i Haziran ayını işaret ediyor. Ankete katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre, şu anda yüzde 0,1 civarında bir üst sınırla belirlenen faiz oranı yıl sonuna kadar yüzde 0,25'e yükselecek.

Nomura Securities'in baş stratejisti Naka Matsuzawa, "BOJ değişimi güvercin bir faiz artırımı olarak sunuyor, ancak şahinliğin ipuçlarını da etrafa serpiştiriyorlar. Kilit nokta, BOJ'un artık hareket etmek için çeyreklik görünümlerinin açıklanmasını beklemek zorunda olmaması. Başkan Ueda, görünümün değişme riskinin daha yüksek olmasının politika değişikliği için yeterli bir neden olabileceğine işaret etti" dedi.

BOJ Başkanı Ueda ekonomiyi destekleme sözü verdi

 

BoJ'un 17 yıl sonra ilk kez faiz artırması bekleniyor

 

Japonya'da enflasyon Şubat ayında hızlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)