BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaKırım Ruble'ye geçti----

Kırım Ruble'ye geçti

Kırım Ruble'ye geçti
24 Mart 2014 - 15:35 www.finansgundem.com

Kırım Cumhuriyeti’nde Rus rublesi resmi para birimi olarak kullanılmaya başladı.

Rusya Federasyonu’na bağlanan Kırım Cumhuriyeti’nde Rus rublesi resmi para birimi olarak kullanılmaya başladı. Ukrayna para birimi grivnanın kullanımı da eş zamanlı olarak devam ediyor.

1,5 YIL ESKİ PARA BİRİMİ DE KULLANILACAK''

Kırım Bankası Başkanı Nikolay Barilyuk, iki para biriminin de 1 Ocak 2016’ya kadar kullanılabileceğini belirtti. Barilyuk, “Çalışmalarımız sürüyor. 1,5 yıl daha iki para birimi de para sistemimizde yer alacak..” dedi.

1 MİLYAR RUBLELİK ACİL DESTEK''

Maaşların, emekli ücretlerinin ve vergi ödemelerinin ruble üzerinden yapılacağını, rublenin temel para birimi olacağını belirten Barilyuk, Rus rublesinin aşamalı olarak Ukrayna para biriminin yerini alacağını söyledi.  Moskova, mali açıdan sorun yaşanmaması için 1 milyar ruble acil mali destek gönderiyor.

ÖZEL KALKINMA PROGRAMI HAZIRLANILIYOR

Geçiş sürecinde herhangi bir spekülasyon olmaması için de gerekli tedbirler alınıyor. Rusya Federasyonu’na bağlı Kırım Cumhuriyeti’nin özel ekonomik bölge olması için de çalışma başlatılıyor. Turizm, tarım ve liman hizmetlerinin gelişimi için özel bir kalkınma program da hazırlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)