BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırgızistan lideri: Bölgesel örgütler çatışmaları engelleyemedi----

Kırgızistan lideri: Bölgesel örgütler çatışmaları engelleyemedi

Kırgızistan lideri: Bölgesel örgütler çatışmaları engelleyemedi
13 Ekim 2022 - 10:22 www.finansgundem.com

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (AİGK-CICA) 6. Zirvesi'nde konuşan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, mevcut bölgesel örgütlerin, bölgedeki istikrarı doğrudan etkileyen çatışmaları önleyemediğini belirtti.


Sadır Caparov, bu yıl kuruluşunun 30. yılı kutlanan Konferansın, siyasi, ekonomik ve insani alanlarda güven artırıcı tedbirlerin uygulanmasının yanında ortak zorluklara, güvenlik ve istikrara yönelik tehditlere karşı koymak için bir mekanizma haline dönüştüğünü belirtti.

Mevcut bölgesel örgütlerin, bölgedeki istikrarı doğrudan etkileyen çatışmalara engel olamadığına değinen Kırgızistan lideri, “Ne yazık ki, mevcut bölgesel örgütler, bölgedeki istikrarı doğrudan etkileyen çatışmaları önlemek için mevcut fırsatları ve mekanizmaları tam olarak gerçekleştirmeye çalışmamaktadır” dedi.

Küresel ekonomi yeni şoklar yaşıyor

Caparov, pandeminin etkisinden tam olarak kurtulamayan küresel ekonominin, şimdi uluslararası gerilimler sebebiyle yeni şoklar yaşadığını açıkladı.

Bu platformda, bölgede güvenliğin sağlanması sorunları, Afganistan'ın yeniden inşasının teşvik edilmesi, büyük bölgesel altyapı projelerinin uygulanması konularının öncelikli görevler olarak kalması gerektiğini savunan Sadır Caparov, Kuveyt'in, Konferansa üye devlet olarak katılma kararını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Putin: Asya’da yeni güç merkezleri gelişiyor

Tokayev: Asya ülkeleri lider konuma geldi

Reisi: ABD İran'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştı ama başarısız olacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da konuşuyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)