BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemReisi: ABD İran'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştı ama başarısız olacaklar----

Reisi: ABD İran'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştı ama başarısız olacaklar

Reisi: ABD İran'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştı ama başarısız olacaklar
13 Ekim 2022 - 09:39 www.finansgundem.com

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı 6. Zirvesi'nde konuşan İran Cumhurbaşkanı Reisi, ABD'nin ülkesine yönelik yaptırım tehditlerinin boşa çıkarıldığını, ABD'nin bu yüzden İran'ı istikrarsızlaştırma politikalarına başvurduğunu bildirdi.


İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 6. Zirvesi'nde dünyaya seslendi.

İran'ın bölgesel ve küresel alanda iş birliği ve karşılıklı saygıya dayalı adil bir düzeni gerçekleştirmek için iyi komşuluk politikasına, çok taraflılığa ve sürdürülebilir yakınlaşmaya önem verdiğini belirten Reisi, "Bu bağlamda özellikle jeopolitik, enerji, ulaşım ve insan kaynakları açısından bölgesel örgütlenmelerin şekillenmesinde ve güçlendirilmesinde gücün tekelleşmesine ve tek taraflılık politikalarına karşı çıkmada aktif ve yapıcı bir rol oynamaya hazırız" diye konuştu.

Reisi: Kesinlikle başarısız olacaklar

ABD'nin İran'a yönelik uzun yıllardır askeri ve yaptırım tehditlerini sürdürdüğünü belirten Reisi, "İran milleti, ABD'nin askeri seçeneğini geçersiz kıldı ve kendilerinin de kabul ettikleri gibi yaptırımlar konusunda da aşağılayıcı bir başarısızlık verdi. ABD'nin, militarizm ve yaptırım politikalarındaki başarısızlığının ardından Washington ve müttefikleri istikrarsızlaştırma politikasına başvurdular ve bu konuda da kesinlikle başarısız olacaklar" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar

Astana’daki Bağımsızlık Sarayı’nda Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in ev sahipliğinde başlayan zirveye, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin Başkan Yardımcısı Wang Qishan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Vietnam Başkan Yardımcısı Vo Thi Anh Xuan’ın yanı sıra gözlemci üye statüsüne sahip Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da konuşuyor

BOTAŞ: İran'dan gaz akışı yeniden başladı

İran, İngiliz Büyükelçi'yi Dışişleri Bakanlığına çağırdı

İran, protestyoya katılan öğrencileri ''psikoloji merkezlerine'' yatırdı

İngiltere'den İran güvenlik güçlerine yaptırım

Rusya ve İran’dan 40 milyar dolarlık anlaşma

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)