BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTokayev: Asya ülkeleri lider konuma geldi----

Tokayev: Asya ülkeleri lider konuma geldi

Tokayev: Asya ülkeleri lider konuma geldi
13 Ekim 2022 - 10:11 www.finansgundem.com

Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi’nde konuşan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Asya ülkelerinin dünya ekonomisindeki satın alma gücü paritesi açısından lider konuma geldiğini savundu.


Katılımcı liderlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, bu sene CICA girişiminin 30. yılını kutladıklarını ve bu süre zarfında CICA’nın uluslararası ilişkilerde çok taraflı iş birliği ile modern diplomasinin merkezi haline geldiğini belirtti.

Tokayev, şu anda eşi benzeri görülmeyen bir jeopolitik “fırtına” ve büyüyen küresel ekonomik krizle karşı karşıya olduklarını ve bu bağlamda CICA çerçevesinde çok taraflı açık diyaloğa geri dönmenin kritik önem taşıdığını savundu.

CICA’nın uluslararası örgüte dönüşmesiyle ilgili somut bir karar alınacak

Asya kıtasındaki ülkelerin dünya ekonomisindeki satın alma gücü paritesi açısından lider konuma geldiğine değinen Tokayev, "21. yüzyılın Asya’nın yüzyılı olacağı öngörüsü bugün gerçek oldu. Bölge önemli insani ve doğal kaynaklara sahip. Dünyanın en büyük 30 şehrinden 21’i Asya’da bulunuyor" dedi.

Tokayev, bugün CICA’nın uluslararası örgüte dönüşmesiyle ilgili somut bir karar alacaklarını söyleyerek, “CICA statüsünün yükseltilmesi, Asya’nın dünya meselelerindeki artan rolünü güçlendirecek ve üye devletler arasındaki etkileşimi yeni bir düzeye taşıyacaktır” diye konuştu.

Reisi: ABD İran'ı istikrarsızlaştırmaya çalıştı ama başarısız olacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Astana'da konuşuyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)