BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKıbrıs'ta piyasalara banka şoku!----

Kıbrıs'ta piyasalara banka şoku!

Kıbrıs'ta piyasalara banka şoku!
26 Mart 2013 - 17:40 www.finansgundem.com

Nakit sıkıntısının had safhada olduğu Güney Kıbrıs'ta bankaların 2 gün daha kapalı kalacak olması piyasalarda şok etkisi yarattı.

Güney Kıbrıs'ta, AB ve IMF heyetiyle anlaşmaya varılan önlem paketi kapsamında finans kurumlarının yeniden yapılandırılması nedeniyle bankaların kapalı olması ülkede yaşanan nakit sıkıntısını hat safhaya ulaştırdı.
Daha önce yapılan açıklamalara göre, bugün açılması beklenen bankaların son anda iki gün daha kapalı kalmasının kararlaştırılması piyasada şok etkisi yaratırken, acil intiyaçlarını karşılamak için bankaların açılmasını bekleyen vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı.
Merkez Bankası'ndan dün geç saatlerde yapılan açıklamada, AB ve IMF ile anlaşmaya varılan önlem paketi kapsamında yeniden yapılanması kararlaştırılan Laiki Trapeza (Halk Bankası) ve Kıbrıs Bankası'nın (Bank of Cyprus) dışındaki tüm bankaların yarından itibaren normal faaliyetlerine başlayacağı bildirilmiş ancak, daha sonra Maliye Bakanlığı ülkedeki tüm finans kurumlarının iki gün daha kapalı kalmalarının kararlaştırıldığını açıklamıştı.
Bankaların bugün de kapalı olduğunu bilmeyen bazı vatandaşlar bu sabah erken saatlerden itibaren bankamatiklerin önünde uzun kuyruklar oluştururken, polisin olası taşkınlıklara karşı bankaların önünde önlem aldığı görüldü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)