BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKEP devreye giriyor----

KEP devreye giriyor

KEP devreye giriyor
06 Mayıs 2013 - 19:26 www.finansgundem.com

Kayıtlı Elektronik Posta sistemi tanıtıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 50 milyon TV kullanıcısına 17 yılda ulaşıldığını belirterek, "İnternet kullanıcısına 4 yılda ulaşılmış, geniş banta 2 yılda... Facebook'taki 100 milyon kullanıcıya ise 9 ayda ulaşılmış. Ben inanıyorum ki KEP'te 50 milyon kullanıcıya daha kısa sürede ulaşacağız" dedi
Acarer, Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcı (KEPHS) yetkisini alarak şirketlere, kurumlara ve bireylere tescilli e-posta adresleri, yasal geçerliliği olan ve güvenli belge gönderim hizmetleri vermeye başlayan TÜRKKEP'in uygulamalarının tanıtım toplantısında, Türkiye'nin Avrupa'nın en çok konuşan ülkesi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin geçen yıl da en çok konuşan ülke olduğunu anımsatan Acarer, tek farkın ikinci ile Türkiye arasındaki farkın 50 dakikaya çıkması olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin SMS'te ise rakip tanımadığını aktaran Acarer, Türkiye'nin mobil kapsamanın en geniş olduğu ülke olduğunu ifade etti.
Bu rakamın geçen yıl Davos'ta açıklanan bir veri olduğunu vurgulayan Acarer, "Sayın Bakan 'Bu da yetmez' dedi. 15-20 haneli köyler dahil insan yaşayan her yerde haberleşme olacak dedi" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 2 ay önce bu konuda bir ihale yapıldığını anımsatan Acarer, Türkiye'de şu anda mobil kapsamanın olmadığı yer olmadığını vurguladı.
Avrupa internet kullanım süresinin 27 saat olduğu bilgisini veren Acarer, sözlerine şöyle devam etti:
"Dünya ortalaması 24,7 saat. Türkiye 32 saat. Avrupa'da interneti bizden fazla kullanan bir ülke var. O da İngiltere, 37 saat. İnterneti yoğun kullanıyoruz. Geniş bant abone sayımız inanılmaz ölçüde artıyor. 2023 hedefleri için yol haritası belirlemiştik. 2015 için belirlediğimiz hedefe 2012'nin ortalarında eriştik. Şu anda 21 milyon internet abonesi, yaklaşık 50 milyona yakın da internet kullanıcımız var."
"KEP'i internetteki yazışmaların güvenilir ve hukuksal bir zemine oturtulması açısından önemsiyoruz"
Tayfun Acarer, 2000 yılı öncesi dünyadaki internet kullanıcılarının yüzde 66'sının ABD'de, yüzde 34'ünün ise diğer ülkelerde olduğunu söyledi.
Şu anda ABD'deki internet kullanıcı sayısı artmasına karşın dünyadaki artış oranı çok fazla olduğu için ABD'deki kullanıcı oranının yüzde 12'ye indiği bilgisini veren Acarer, önümüzdeki süreçte bunun daha da düşeceğini dile getirdi.
O yüzden İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu ICANN'in dışarı açılmaya karar verdiğini ve bununla ilgili en uygun ülkeleri tespit etmeye karar verdiğini anımsatan Acarer, bu noktada İstanbul'un 3 HUB noktasından biri olmasının kararlaştırıldığını ifade etti.
Bunun gurur verici bir gelişme olduğunu aktaran Acarer, dünyada 50 milyon radyo kullanıcısına 38 yılda ulaşıldığı bilgisini verdi.
50 milyon TV kullanıcısına ise 17 yılda ulaşıldığını kaydeden Acarer, "İnternet kullanıcısına 4 yılda ulaşılmış, geniş banta 2 yılda... Facebook'taki 100 milyon kullanıcıya ise 9 ayda ulaşılmış. Ben inanıyorumki KEP'te 50 milyon kullanıcıya daha kısa sürede ulaşacağız" dedi.
KEP'i internetteki yazışmaların güvenilir ve hukuksal bir zemine oturtulması açısından önemsediklerini vurgulayan Acarer, bu konuda dünyada 15 ülkenin girişimi olduğunu anımsatarak, TÜRKKEP gibi kuruluşların bunu ihraç eder konuma geleceğinin altını çizdi.
"İtalya'da 5 milyona yakın kullanıcı yıllık 400 milyonu aşkın gönderi yapıyor"
TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kurtuluş Nevruz ise 2000'li yıllarda başlayan KEP hizmetlerinin bugün Amerika, Almanya ve İtalya gibi dünyanın bir çok ülkesinde yoğun olarak kullanıldığını söyledi.
İtalya'da 5 milyona yakın kullanıcının yıllık 400 milyonu aşkın gönderi yaptığını aktaran Nevruz, "Eylül 2011 tarihinden itibaren KEP uygulamalarında ETSİ 102640 standartları uygulanmaya başlamıştır. Bu standardın en ileri uygulaması öncelikle Türkiye'den sonra Almanya'dadır" dedi.
TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast da kurumsal ve bireysel kullanıcıların bildirim, tebligat, ihtar, ihbar, teklif, sipariş, fatura, sözleşme, dilekçe, başvuru ve benzeri e-belge gibi tüm gönderimlerini KEP ile yaparak, bu gönderimlerini yasal açıdan geçerli hale getirebileceğini dile getirdi.
TÜRKKEP hizmetleri ile elektronik ortamda yazışma, kredi kartı ekstresi, hesap ekstresi, sigorta işlemleri, dekont ve makbuz, talimat, ödeme emri, tebligat, bildirim, ihtar, ihbar, mutabakat, teyit, itiraz, fatura, bordro, izin formları, üyelik, abonelik, müşteri bilgilendirme, telif hakkı, kira kontratı, beyanname, bildirge, teklif, sipariş, sipariş onay, başvuru, dilekçe, bilgi edinme, çağrı, duyuru, iştirak taahhütnamesi, sözleşme yasal geçerli olarak yapılabiliyor.
KEP sistemi, bir elektronik postanın gönderen ve alan taraflarının gerçekten kim olduğunun bilinmesini sağlıyor; alıcıya iletim zamanını bildirerek, gönderilen iletinin içeriğinin yoldayken veya daha sonradan değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesi imkanını tanırken, inkar edilmesini önlüyor ve bu süreçle ilgili senet hükmünde yasal geçerli kesin delilleri sağlıyor.
Gönderilen içerikler ve iletiler TÜRKKEP tarafından okunmuyor, kopyalanmıyor ve saklanmıyor, sadece kullanıcıların adresleri tescil ediliyor. Ancak, kullanıcının talep etmesi halinde TÜRKKEP'ten güvenli arşiv hizmeti temin edilebiliyor. AA
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)