BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKent 10 lira bahşiş verdi----

Kent 10 lira bahşiş verdi

Kent 10 lira bahşiş verdi
06 Kasım 2013 - 10:26 www.finansgundem.com

Coca-Cola'nın bir numarası Muhtar Kent, ekibini Sarıyer'de çay bahçesinde ağırladı. Simit-peynir, tost ve çayla öğle yemeğini geçiştirdi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "Hasat Günleri"nin konuğu olarak Türkiye'ye gelen Coca- Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, İstanbul'a da uğradı. Sarıyer'de halkın içine girdi. Yıllık maaşı 42 milyon dolar olan Kent, ekibiyle Boğaz'da denetime çıktı. Sonra da İstinye'deki bir çay bahçesine geçti. Öğle saatlerinde bir masada oturan Coca-Cola ekibini, Sarıyer Gazetesi muhabiri görüntüledi. Kent, 8 kişilik ekibiyle buraya öğle saatlerinde geldi. Boğaz'da satışları kontrol etmek için denetim yapan Kent ve ekibi, çay bahçesine kendini tanıtmadan vatandaş gibi girdi. Burada kendisi iki karışık tost yedi, ada çayı içti.

COLA SATIŞINI SORDU

Ekibi ise simit-peynir, tost ve çayla karnını doyurdu. Kent çalışanlarla da sohbet etti. İstinye'ye ve Boğaz'a hayran kaldığını belirten Kent, mütevazı ve samimi tavırlarıyla dikkat çekti. Çay bahçesinin çalışanlarından Murat Yücel'e, Cola'dan başka en çok hangi içeceğin satıldığını sordu.
40 LİRA HESAP GELDİ
Kent ve ekibi, çay bahçesinde yaklaşık yarım saat kadar kaldı. Toplam hesapları 40 lira tuttu. Kent, 50 lira ödedi. Üstünü almadı. Bu arada çay bahçesinin masalarına, vatandaşların içmesi için Cola'lar bırakıldı. Kent, geride oldukça olumlu izlenimler bırakarak İstinye'den ayrıldı.
TÜRKİYE'NİN GURURU
Muhtar Kent, 1953 yılında New York'ta doğdu. İngiltere Hull Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdi. 1978'de Coca Cola'ya girdi. 2005'te Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı oldu. 1 Temmuz 2008'de CEO oldu. 2009'da yapılan Yönetim Kurulu Başkanı secimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla Coca-Cola'nın eski yönetim kurulu başkanı Neville Isdell'in (65) yerini alarak Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
KENT MÖNÜ
Muhtar Kent: Karışık 2 tost, 2 bardak ada çayı
Coca Cola ekibi: Simit-peynir, tost çeşitleri, 2'şer bardak çay
Mevlüt Yüksel/Takvim
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)