BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKendinize yatırım yapmanız için 3 neden----

Kendinize yatırım yapmanız için 3 neden

Kendinize yatırım yapmanız için 3 neden
19 Ekim 2022 - 18:41 www.finansgundem.com

Herkesin merak ettiği sorunun aslına bakılırsa çok basit bir cevabı var: “Neye yatırım yapmalıyım?”, “Kendinize!”

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kendinize yatırım yapmak, yapacağınız en iyi yatırımdır. Bu çok klişe gelebilir ancak kendini geliştirmek gerçekten de karşınıza çıkan fırsatları görmenize ve yolunuza çıkan engelleri aşmanıza yardımcı olacak tek anahtardır.

İnsanların bugün aldığı kararların çoğuna temel olarak para kazanma ihtiyacı rehberlik ediyor. Ancak, giderek daha fazla insan kişisel gelişime yatırım yapmanın değerini görmeye başlıyor. Kendinize yatırım yapmak, kendinizi herhangi bir yeni girişimde bulunmaya, herhangi bir engelin üstesinden gelmeye ve hiç yokmuş gibi görünen fırsatları belirlemeye hazırlanmak anlamına geliyor.

Entrepreneur’den Mohit Mirchandani’nin haberine göre, Michael Timothy Johnson, motive edici bir konuşmacı olmak için istikrarlı ve gayet güvenli olan bankadaki işini bırakırken, Ricky Villanueva ise işteyken bile her zaman bir satış uzmanı olmayı hayal ve pratik etmiş. Yaşam deneyimleri onlara kendi kendine yatırım yapmanın değerini öğretmiş. İki uzman, kendinize yatırım yapmanın neden zorunlu olduğunu paylaşıyor.

Profesyonel gelişim ve ustalık

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Johnson, “Bir bankacı olarak kariyerim, yatırım yapmanın ve para büyütmenin değerini anlamama yardımcı oldu. Kendi yolumu çizmek için işi bıraktığımda tecrübelerim bana tutunacak bir dal oldu” diyor. Johnson'a göre, kişisel gelişim, kişisel ustalığı teşvik etmenin yanı sıra kariyerinizde mükemmel olmanıza da yardımcı oluyor. Johnson, “Motivasyonel bir konuşmacı ve danışman olarak, insanların hayatta olağanüstü bir başarıya ulaşmak için kendilerinin en iyi versiyonları olmalarının değerini öğrenmelerine yardımcı oluyorum” diyor.

Villanueva, satış işini yürütürken kendini geliştirme yolculuğuna başlıyor. “Kendi üzerime çalışmak için kendime zaman ayırmak, neyi daha çok sevdiğimi anlamama ve insanlara bildiklerimi öğretmeme yardımcı oldu” diyen Villanueva, kariyeri boyunca birçok aksilikle karşılaştığını ancak kendini geliştirmeye odaklanmaya başladığı için stratejilerinde gözden kaçırmış olabileceği alanları çok daha kolay belirleyebildiğini söylüyor. Villanueva, “Zamanla edindiğim tüm becerilerin zamana bağlı olmadığını öğrendim; hiçbir zaman onları kaybetmeyeceğim ya da hangi alanda olursam olayım bana fayda sağlamaktan vazgeçmeyecekler” diyor.

Ağ oluşturmak

Villanueva, “Kitap okumaktan ve sesli kitaplar dinlemekten bir şey aldıysam, o da ne kadar çok şey öğrenirseniz, kendinize daha fazla güvenmeniz ve daha fazlasını istemeniz gerektiğidir” diyor. Villanueva, “Özünde, ağ pazarlaması büyük ölçüde ilişkiler kurmaya ve bu ilişkileri sürdürmeye dayanır. Kişisel ve profesyonel olarak büyümenize zaman ayırmak, çevreye daha kolay uyum sağlamanıza da yardımcı olur” şeklinde konuşuyor.

Öte yandan, danışman ve motivasyonel konuşmacı olmak, Johnson'ın yardım ettiği insanlarla bağlantı kurmasına ve onlar hakkında daha fazla bilgi edinmesine de yardımcı oluyor. Johnson, “Bu, birbirinizden öğrenmekle ilgili; kendinize yatırım yapmak inanılmaz derecede önemli ve ayrıca bu bilgiyi başkalarıyla paylaşmayı da öğrenmeniz gerekiyor ki onlardan da bir şeyler öğrenebilesiniz” diyor.

Finansal özgürlük

Sonuç olarak, para hayatın göz ardı edilemeyecek önemli bir parçası. Johnson, para ve kendine yatırım yapmanın ilişkisini, “Kendinize yatırım yapmanın en iyi yanı, birden fazla gelir akışını yönetme yeteneğinizi elinizden almaması” sözleriyle açıklıyor. Johnson, “Motivasyonel bir konuşmacı olarak kendi şartlarıma göre yaşayabilirim ve bu bana sevdiğim şeyi yapma özgürlüğü veriyor” diyor.

Villanueva ise “Bir ürünü satıp kar elde edebileceğimi, aynı şeyi yapan bir ekip kurabileceğimi ve tüm bunlardan küçük bir komisyon elde edebileceğimi öğrendiğimde çıldırdım” diyor. Villanueva, “Para içinde yüzerken alıp başını gitme özgürlüğüne sahip olmak rüya gibi. Gerçekte, birçok insan finansal veya zamansal özgürlüğün tadını çıkaramaz” sözleriyle finansal özgürlüğün farkını ortaya koyuyor.

Gerçekten de kişisel ustalık ve profesyonel uzmanlık en güçlü erdemleriniz haline geldiğinde, borç batağındayken ya da 9-5 mesaiye mecbur haldeyken aklınıza bile gelmeyecek birçok gelir kapısı ve yöntemi, keşfetmeniz için önünüze açılıyor. Bu nedenle kendinize yatırım yapmak, sonsuz ve sınırsız bir süreç olmakla birlikte bir çeşit hayat tarzı olarak da kabul ediliyor; ve gerçekten de buna değiyor.

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

Yetenekli insanlar liderlik etmekte neden isteksizdir?

 

Günümüzün stratejik liderleri: CFO’lar

 

Strateji geliştirmenin ipuçları

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)