BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKazakistan'ın en çok ticareti Çin ile yaptı----

Kazakistan'ın en çok ticareti Çin ile yaptı

Kazakistan'ın en çok ticareti Çin ile yaptı
20 Temmuz 2023 - 17:37 www.finansgundem.com

Kazakistan'ın en çok ticaret yaptığı ülke Çin oldu. Çin'in Kazakistan'ın dış ticaretindeki payı yüzde 17,1'den yüzde 19,2'ye çıkardı

Kazakistan'ın en çok ticaret yaptığı ülkeler sıralamasında Rusya'nın yerini Çin aldı.

Naryk.kz sitesinin Kazakistan Ulusal İstatistik Kurumu verilerine dayandırdığı habere göre, bu yılın ilk 5 ayında Kazakistan'ın Çin ile ticaret hacmi 10,7 milyar dolar, Rusya ile de 10,5 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Çin'in Kazakistan'ın dış ticaretindeki payı yüzde 17,1'den yüzde 19,2'ye çıkarken, Rusya'nın payı yüzde 18,8'den yüzde 18,6'ya düştü.

Rusya'dan Kazakistan'a yatırım yüzde 20 azaldı

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Almas Aydarov, Astana'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya'dan Kazakistan'a yatırım akışının yüzde 20 azaldığını bildirdi.

Aydarov, yatırımdaki azalmaya rağmen Rusya'dan Kazakistan'a taşınan Batılı şirketler başta olmak üzere firma sayısının önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, "Böylece Rusya’dan Kazakistan'a taşınan şirket sayısı 29'u buldu. Şu anda 72 şirket daha taşınmaya olumlu bakıyor." ifadelerini kullandı.

Kazakistan, yüzde 5 büyüdü

 

Kazakistan'a rekor ihracat

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)