BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan, yüzde 5 büyüdü----

Kazakistan, yüzde 5 büyüdü

Kazakistan, yüzde 5 büyüdü
12 Temmuz 2023 - 17:36 www.finansgundem.com

Kazakistan'da ekonomi, bu yılın ilk yarısında yüzde 5 büyüme kaydetti.

Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Alibek Kuantırov, Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısında, ilk yarıdaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kuantırov, yılın ilk yarısında ülke ekonomisinin yüzde 5 büyüme kaydettiğini belirterek, "Reel sektördeki büyüme yüzde 4,8, hizmet sektöründeki büyüme ise yüzde 4,9 olarak gerçekleşti." dedi.

Büyümenin inşaat, ticaret, telekomünikasyon sektörlerinde daha fazla olduğunu aktaran Kuantırov, genel olarak tüm sektörlerde olumlu durum gözlemlediklerini ve sabit kıymet yatırımlarındaki büyüme oranının ise yüzde 13 olduğunu söyledi.

Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, ekonomi politikasında devlet payını kademeli olarak azaltmaya öncelik verdiklerini belirterek, "Devletin ekonomideki payını GSYH'nin yüzde 14,4'üne indirmeliyiz. Yıl sonuna kadar hükümet Kapsamlı Özelleştirme Planı'nın kaliteli bir şekilde uygulanmasını sağlayacak." diye konuştu.

Kazakistan Ulusal Banka Başkan Yardımcısı Vitaliy Tutuşkin de enflasyonda bu yılın sonuna kadar yavaşlama beklediklerini ifade ederek, enflasyondaki yavaşlama ile ağustos ayında faiz oranını düşürmeyi değerlendireceklerini kaydetti.

Kazakistan'a rekor ihracat

 

Petrol devlerinin Kazakistan'da başı belada

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)