BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKavcıoğlu: Merkez Bankası herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur----

Kavcıoğlu: Merkez Bankası herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur

Kavcıoğlu: Merkez Bankası herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur
15 Ekim 2021 - 17:31 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme sonrası yaptığı açıklamada karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.  Eleştirilerine yönelik açıklamalar yaptık, Merkez Bankası bu ülkenin en gözde kurumlarından biridir, herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur. Rakamlarımız çok güzel bir şekilde gelişmektedir, bunları anlattık. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü buradan herkese ifade edeyim" dedi.

Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın güçlü oldğunu ve rezervlerinin 125 milyar dolara yaklaştığını kaydederek,  "herkesin bu rakamları açıklaması ve gündeme getirmesi Merkez Bankası'nı güçlü kılacaktır.Artan rezervler TCMB'nin gücünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Merez Bankasın'daki görevden almalara ilişkin bir soruya Kavcıoğlu, "Görevden almaların bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı da arkadaşların tercihi. Görevden almaların altında bir şey aramak doğru değil. TCMB yıllardır faiz indiriyor, faiz artırıyor, yıllardır bu arkadaşlar görev yapıyor, bir şey çıkarmak için yorumlar doğru değil" yanıtını verdi.

Kavcıoğlu, PPK toplantısında tüm gelişmeleri analiz ederek bir Faiz kararı vereceklerini ifade etti.

Kavcıoğlu, rezervlere ilişkin bir soruya da "Rezerv tanımının ne olduğu açık, Plan ve Bütçe'de yaptığım açıklamada da var, bizim rezervimiz bu tanıma uygundur, ortalamanın üzerinde bir rezerv noktasına geldik" dedi.

Kavcıoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yönelik açıklamalar yaptık, Merkez Bankası bu ülkenin en gözde kurumlarından biridir, herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur.

Merkez Bankası’nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü buradan herkese ifade edeyim.

Merkez Bankası güçlüdür, rezervlerimiz 125 milyar dolara yaklaşmıştır, herkesin bu rakamları açıklaması ve gündeme getirmesi Merkez Bankası’nı güçlü kılacaktır.

Rakamlarımız çok güzel bir şekilde gelişmektedir, Kılıçdaroğlu ile görüşmede bunları anlattık.

Artan rezervler TCMB’nin gücünü gösteriyor.

Döviz kuru dünyadaki gelişmeler, ABD Doları’nın güçlü gelişimi etkiliyor, biz de bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, inşallah her şey daha güzel olacak.

Spekülasyonlara gerek yok, bizlere sorulduğunda biz gereken cevabı veriyoruz.

PPK üyelerinin görevden alınmasının bir kısmı kendi bir kısmı bizim tercihimiz.

TCMB’yi yersiz ve haksız bir şekilde eleştirmek doğru değil.

Herhangi bir problem yok, karşılıklı görüş alışverişi yapıldı, biz Merkez Bankası’nı ve yaptıklarını anlattık, kafalarında soru olması durumunda her zaman bizi arayabileceklerini, her türlü bilgiyi verebileceğimizi ifade ettik.

TCMB yıllardır faiz indiriyor, faiz artırıyor, yıllardır bu arkadaşlar görev yapıyor, bir şey çıkarmak için yorumlar doğru değil

Bu ayki faiz kararında tüm gelişmeleri analiz ederek bir karar vereceğiz.

Görevden almaların altında bir şey aramak doğru değil.

Teknik olarak ve tüm gelişmeleri dikkate alarak çalışmalarımızı alıyoruz, 21 Ekim’de en doğru kararı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Rezerv tanımının ne olduğu açık, plan ve bütçede yaptığım açıklamada da var, bizim rezervimiz bu tanıma uygundur, ortalamanın üzerinde bir rezerv noktasına geldik.

Eksi, pozitif rezerv tartışmaları yapılıyor, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir tanımlama yoktur, rezerv 125 milyar dolardır.

Önümüzdeki hafta PPK var, tüm gelişmeleri değerlendirerek ülkemiz için en doğru kararı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Kılıçdaroğlu müdahale için Merkez’de