BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu müdahale için Merkez’de----

Kılıçdaroğlu müdahale için Merkez’de

Kılıçdaroğlu müdahale için Merkez’de
15 Ekim 2021 - 14:14 www.finansgundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmek üzere TCMB'ye ziyarette bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu heyetiyle birlikte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, görüşmeden önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bülent Kuşoğlu da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ziyaret sonrasında şu açıklamalarda bulundu:

Merkez Bankası bir cumhuriyet kurumu. Cumhuriyet sözcüğü iki yerde geçiyor kamu kurumları arasında. Bir Cumhuriyet savcıları için, bir de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası için.

Sıcak siyasetin Merkez Bankası'na müdahale etmesini istemiyoruz. Merkez Bankası'nın yetkililerinin kararnamelerle alınmasının doğru olmadığını ifade ettik.

Dolar/TL kurundaki yükselişe ilişkin hassasiyetimizi ifade ettik. Dolar/TL'deki yükselişin yansımaları sokaktaki insana yansıyacak.

Gördüğümüz tablo şu, mevcut hükümet mutfaktaki tencereyi de almak istiyor. Zam yağmuru hepimizin önünde ciddi bir engel olarak duruyor. Bu konudaki hassasiyetimizi ifade ettik.

Fakirin fukaranın hakkını korumak açısından bir fon oluşturulmalı. Aksi halde bu kış vatandaşlar için çok daha kötü olacak.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına müdahale edenin Erdoğan olduğunu biliyoruz. Erdoğan'a çağrı yapıyorum. Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğine saygı göster.

Kavcıoğlu: Merkez Bankası herkesin sahiplenmesi gereken bir kurumdur