BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKatılım Bankaları uluslararası ivme kazandı----

Katılım Bankaları uluslararası ivme kazandı

Katılım Bankaları uluslararası ivme kazandı
02 Haziran 2021 - 11:08 www.finansgundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin küresel İslami finans sektöründe büyümenin 2021-22 döneminde yüzde 10-12 bandında yaşanmasının beklendiğini bildirdi.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda 2019 yılında yüzde 17,3 büyüyen İslami finans sektörü varlıklarının 2020 yılı büyümesinin ise pandemi etkisiyle yüzde 10,6'ya indiği kaydedildi.

Türkiye'de sektörün büyümesinin kamu bankaları öncülüğünde ve daha yavaş seyretmesinin beklendiğini aktaran kuruluş, "Türkiye'de katılım bankaları kayda değer büyüme gösterdiler ve Türk otoritelerin de desteği ile gelecek dönemde de iddialı planlara sahipler" yorumu yaptı.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin 2025 yılında sektörde pazar payını iki katına çıkararak yüzde 15'e çıkarmayı hedeflediğini de aktaran S&P, "Bize göre bu hedef zorlu ve önemli sermaye desteğine ihtiyaç duyar" ifadelerini kullandı.

Kuruluş, Türkiye'nin zorlu faaliyet ortamı, TL'de volatilite ve kendi ülkelerindeki zorluklar nedeniyle Körfez bölgesi hissedarlarının gelecek 2 yıl Türkiye faaliyetlerine ek sermaye ayırma konusunda isteksiz olabileceklerini kaydetti. "Bu ortamda biz sektörün büyümesine kamu bankalarının öncülük edeceğini öngörüyoruz" açıklaması yaptı.

S&P, öte yandan 2020 yılında 139,8 milyar dolar olan toplam küresel Sukuk ihracının bu yıl 140-155 milyar dolar mertebesine yükseleceğini tahmin etti.

TL’de değer kaybı sürüyor

Yakın takipteki krediler 399 milyara yükseldi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)