BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKaskoda mesleğe özel indirim----

Kaskoda mesleğe özel indirim

Kaskoda mesleğe özel indirim
16 Ocak 2024 - 08:37 www.finansgundem.com

Sigorta şirketleri riski düşük meslek gruplarında yer alan müşterilerinin kasko poliçelerine yüzde 35'lere varan indirimler uygulamaya başladı.

Son yıllarda kasko fiyatlarındaki hızlı artış kasko yaptırma oranlarını da hızla aşağıya çekti. Bugün sadece dört araçtan biri kasko sigortası kapsamında.

Bu durum sigorta şirketlerini de hare kete geçirdi. Firmalar özellikle riski düşük ancak yüksek fiyatı nedeniyle kasko yaptıramayan müşterilerini kaybetmemek adına belli meslek gruplarına yüzde 35’lere varan indirimler uygulayıp aynı zamanda son dönemde daha fazla mesleğe bu indirimleri uygulamaya başladı.Sektör çok dillendirmese de indirimden yararlanan bu meslek grupları kaza oranı düşük dolayısıyla riski düşük olan gruplardan seçiliyor. Bugün yapılan bu indirimlerin önemli bölümü sadece o meslek sahibi değil bu kişinin birinci derece yakını olan eş, çocuk hatta anne babalarına da uygulanıyor.

Dünya'da yer alan habere göre, sektör yetkilileri önümüzdeki dönemde bu uygulamanın sektördeki diğer sigorta şirketlerine de yaygınlaşacağını ve aynı zamanda indirim uygulanan meslek listesine yenilerinin ekleneceğini de vurguluyor. Örneğin mesleklere özel indirim uygulayan sigorta şirketlerinden Allianz Türkiye’de çok sayıda mesleğe özel yüzde 20’lere varan indirimleriyle dikkat çekiyor.

Hangi sigorta şirketi ne uyguluyor?

Anadolu Sigorta: Firma Birleşik kasko, konut, sağlık ve ferdi kaza sigortası branşlarında mesleklere özel indirimler uyguluyor. Anadolu Sigorta’nın uyguladığı indirimler ise şöyle; Üniversite-akademik ve idari personel; yüzde 5-35, Noter ve emekli noterler; yüzde 10-35, Barolar Birliği’ne kayıtlı avukatlar yüzde 15-35, Sigorta Denetim Elemanları Derneği üyeleri yüzde 5-35, THY çalışanı ve emeklileri yüzde 10, TC Merkez Bankası çalışanları ve Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı çalışanı yüzde 5-30, sağlık çalışanları yüzde 5-35, mimarlar yüzde 5-35, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası üyeleri aynı zamanda eşleri ve çocukları yüzde 5-35, İşBankası “İşim Kart” ve “TİM Kart” sahipleri yüzde 5-35, Ankara Üniversitesi akademik ve idari personeli yüzde 10-35.

Allianz Türkiye: TSK mensubu ve eşlerine yüzde 20, öğretmenlere, üniversite öğretim üyelerine, polislere, eczacılara, mülki idare personeline ve yargı mensuplarına yüzde 15, memurlara yüzde 15. - Generali Sigorta: Öğretmenlere yüzde 35.

Hepiyi Sigorta: Öğretmen, Akademisyen, Anonim Şirket çalışanları, kamu personeli, askeri personel.

Ray Sigorta: Devlet memurları yüzde 25, serbest muhasebeci ve mali müşavirler yüzde 15, Anonim Şirket çalışanları yüzde 25, eczacılar yüzde 15, emekliler yüzde 15, hakim ve savcılar yüzde 15, mühendisler yüzde 15, öğretmenler ve öğretim görevlileri yüzde 25, sağlık çalışanları yüzde 15, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları yüzde 25’e varan indirimlerden faydalanabiliyor.

Trafik sigortası prim ücretlerine güncelleme

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)