BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKasımda aldı, 1 milyar dolardan fazla kâr etti!----

Kasımda aldı, 1 milyar dolardan fazla kâr etti!

Kasımda aldı, 1 milyar dolardan fazla kâr etti!
07 Haziran 2021 - 11:40 www.finansgundem.com

Varlık yönetim şirketi Ruffer, Kasım 2020'de Bitcoin'e yaptığı 600 milyon dolarlık yatırımdan 1 milyar dolardan fazla kâr elde etti.

The Times'a konuşan Londra merkezli varlık yönetim şirketi Ruffer'ın yatırım yöneticisi Hamish Baillie, Ruffer'ın nisan ayında Bitcoin pozisyonunu 1,1 milyar dolardan fazla kâr ile kapattığını açıkladı:

Aralık ve ocak başında fiyat ikiye katlandığında, müşterilerimiz için bir miktar kâr aldık. Pozisyonu aktif olarak yönettik ve nisan ayında yatırımın son kısmını sattığımızda, toplam kârımız 1,1 milyar dolardan fazlaydı.

Baillie, Bitcoin'e şirket için nadir olan kısa vadeli bir yatırım yapan Ruffer'ın, BTC satın alan ilk fon yöneticilerinden biri olduğunu ileri sürdü. Yatırımın yapıldığı sırada Bitcoin, 15 bin dolardan işlem görüyordu.

Yatırım yöneticisi, Bitcoin'in 2020 sonunda başladığı parabolik ralliyi pandemiyle ilişkili kapanmalara ve ABD'deki teşvik ödemelerine bağlıyor. Baillie, genç yatırımcıların kapanma sonrası kripto alım satımına aynı vakti ayırmayacağını düşünmelerinin de BTC'lerini satmalarında etkili olan bir faktör olduğunu açıkladı.

Şirket, BTC'den elde ettiği kârı, enflasyona bağlı devlet tahvili gibi diğer "koruyucu" varlıklara aktardı. Yine de Baillie, Ruffer ve Goldman Sachs dahil büyük finans kuruluşlarının Bitcoin satın almaya devam edeceğini düşünüyor.

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)