BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKashkari: Enflasyonda zaferden çok uzaktayız----

Kashkari: Enflasyonda zaferden çok uzaktayız

Kashkari: Enflasyonda zaferden çok uzaktayız
11 Ağustos 2022 - 07:45 www.finansgundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD merkez bankasının enflasyonla mücadele için politika faizini yıl sonuna kadar %3,9'a ve 2023'ün sonuna kadar %4,4'e yükseltmesi gerektiğine inanmaya devam ettiğini söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, temmuz ayında tüketici fiyatlarında artış beklentilerin gerisinde kalsa da Fed'in faiz artırımlarına devam etmesi gerektiği görüşüne bağlı olduğunu söyledi.

Bir resesyona yol açsa bile Fed'in bu yılın sonuna kadar 150 baz puan daha faiz artırmasını ve Faiz artırımına 2023 yılında da devam etmesi gerektiği görüşünü tekrarlayan Kashkari, "Fed, enflasyon karşısında zafer ilan etmekten çok uzakta" diye konuştu.

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının ardından konuşan Kashkari, Fed politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 3,9 ve 2023 sonuna kadar yüzde 4,4 olması gerektiği görüşünün değişmediğini tekrarladı.

Artan faizlerin ekonomiyi çabuk bir şekilde resesyona itebileceğinin bilincinde olduğunu ifade eden Kashkari, "yakın gelecekte" bir resesyon ortaya çıkabilir, ancak bu bizi enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getirmekten alıkoymamalı" dedi.

Fed'in gelecek yıl faiz indirimlerine başlayabileceği yönündeki piyasa beklentilerini de değerlendiren Kashkari, "Bu beklentiler gerçekçi değil. Enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru giden bir yolda olduğuna ikna olana kadar faizlerin indirilmesi olası değil" diye konuştu.

Fed'den faiz artırım beklentisi değişti

 

Fed sıkılaşma sürecini 2023'te sona erdirecek

 

FED'in şahin tavrı artarak sürecek

 

Fed üyesinden kritik faiz açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)