BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKârı yüzde 93 oranında azalan Halkbank yılın bankası seçildi----

Kârı yüzde 93 oranında azalan Halkbank yılın bankası seçildi

Kârı yüzde 93 oranında azalan Halkbank yılın bankası seçildi
24 Ağustos 2021 - 13:41 www.finansgundem.com

Yılın ikinci çeyrek ve ilk yarı yıl bilançosuyla büyük hayal kırıklığı yaşatan Halkbank, bu performansının (!!) ödülünü Stewe Awards’ta gördü. Kârını %93 azaltma başarısı gösteren banka, Oscar yağmuruna tutuldu!

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

Bilanço ayları, hem finans dünyası, hem yatırımcılar için önemli günlerdir. Bir kurumun tüm enerjisi oradadır. Kimi ışıl ışıldır ortalığı yakar, kimi de karanlıkta yatar. Gözler ise özellikle büyük şirketlerde, halka açık firmalarda ve ekonominin itici gücü bankalardadır.

Yılın ilk çeyreği, ikinci çeyreği, ilk yarı yılı, bir önceki seneyle karşılaştırma, kar-zarar rakamları, kurumu ‘yıl sonuna taşıyacak’ tablo adına önemlidir çünkü, 365 günün nasıl biteceğinin işaretleri, sinyalleri buradadır.  

İşin içinde olanlar, takipçiler, analistler verileri iyi okurlar. Yeni stratejileri oraya bağlarlar. Olası gelişmeleri masaya yatırır, hamleleri hesaplar, hedef belirler. Patron ona göre iş birliği yapar, tasarruf sahibi performansa göre hisselere yaklaşır.

VERİLERİ OKUYANLAR, OKUYAMAYANLAR

Bu arada, finans dünyasına başarı, moral ödülleri dağıtan, global rekabette öne çıkanlara madalya takan uluslararası ekonomi kuruluşları, yayın organları vardır ki, onlar da bu rakamları en iyi okuyanlardır. Olmalıdır çünkü 'yılın en iyileri'ni seçerler. Hak edene Oscar verirler.

Ancak okuyamayanlar da var mıdır?  Veya gözden kaçıranlar? Ya da oturduğu yerden Oscar alanlar…

Örneğin, Steive Awards gibi, örneğin Halkbank gibi…

İKİ YIL ARASINDAKİ YÜZDE 93’LÜK KÂR UÇURUMU

Halkbank, geçtiğimiz günlerde 2021 yılı ikinci çeyrek bilançosunu KAP’a açıkladığında ‘büyük şok’ dikkatlerden kaçmadı. Banka kâr açıklıyor görünüyordu ancak söz konusu veriler aynı zamanda kârda yüksek oranda azalışın da habercisiydi.

2020'nin ikinci çeyreğini 950.076.000 TL net kâr, yılın ilk yarısını 1.775.161.000 toplam konsolide olmayan net kâr rakamıyla tamamlayan bankanın, konsolide olmayan verilere göre 2021 ikinci çeyrekte 63.942.000 TL, yılın ilk 6 ayında 122.977.000 TL net kâr açıklaması kafaları karıştırdı?

Analiz kulisleri hareketlendi, ekonomistlerin gözünden, iki yıl arasındaki kâr uçurumu, yani yüzde 93’lük düşüş kaçmadı. Neredeyse sıfır kâra yaklaşmıştı.

KÂR AZALDI, ‘OSCAR’ YAĞDI!

Finans dünyası “Bu büyük düşüş niye?” sorusuna yanıt bulmaya çabalarken..

Kârdaki bu acayip düşüşün mimarlarına gelen ‘ödül müjdesi’ dikkat çekti.

Kâr kaçırıldı ama ödüller kaçırılmadı!

Yılın ilk büyük düşük performansıyla sektöründe, patronlar cephesinde ve yatırımcı dünyasında hayal kırıklığı yaratan Halkbank, "International Business Awards" da deyim yerindeyse kimseye ‘İş Dünyası Oscar’ı bırakmadı!

Finans dünyasındaki başarıların ödüllendirildiği önemli seçimde, 2021’in ikinci yarısına ‘kârda düşüş şampiyonu’ olarak giriş yapan Halkbank, usta bir jüri tarafından ‘Finansal -Hizmetler’ ve ‘Bankacılık’ alanında ‘Büyük Ödül’e layık görüldü. Seçici Kurul’ca “Oscar”fırtınasına tutuldu, altın üzerine altın yağdı.

Tüm dünyadan Finans ve bankacılık sektörünün ünlü kuruluşlarının yarıştığı platformda, küresel çapta “Yılın En İyi Bankası” seçildi. Yetmedi, 20 Oscar’la birden taçlandırıldı.

Olimpiyat dönüşü gibi; 7 altın, 12 gümüş, 1 bronz...

Kârını yüzde 93 azaltma başarısı gösteren Halkbank'a, bu programda bu ödüller veriliyorsa eğer, banka bir de yüzde 93 kâr artışıyla gitseydi Amerika'ya, var ya…

Halkbank'ın 2. çeyrek ve 6 aylık net karı yüzde 93 düştü

 

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMBO VE KOMANDO01 Eylül 2021 00:00

    Bizler enayi miyiz ? Ben Nerdeyse dört yıla yakın bu hisseyi taşıdım ve taşımaya devam edşyorum.Elimdeki bütün parayı ve daha da elime para geçtikçe maliyeti düşürmek için alım yaptım.Ve her aldığımda düştü ve 4 lere geldi.Ben 9 lardan almaya başladım.Ben devlete güvenip bu kağıdı aldım ve bir çok fırsatı kaçırdım ve param değer kaybetti.Ancak 15 -20 Tl olursa belki bir karım olur.Ama ne zaman olur belirsiz.Devlet,yada varlık fonu yada Halk bankasının kendisi ara ara alım yaparak kağıdın bu fiyatlara gelmesini öneleyebilirdi.Yazık bizi enayi yerine koydunuz.O kadar öfkeliyim ki anlatamam. :'( 

  • KKTC halkbank28 Ağustos 2021 20:40

    Bu bankanın KKTD-C deki durumu daha vahim.Kendi dertlerine düşmüşler, KKTC Yİ göremiyorlar.Bomba büyük, yakında boooooommmm.

  • Uğur Gürhan25 Ağustos 2021 18:33

    Bilançolarını incelersen zararı görürsün. Ufak tefek kâr çıksın da zarar gözükmesin diye karşılıkları azaltıyorlar... Halka açık kamu bankalarından Hazine’ye gelir aktarımı falan da yok. Keşke olsa. Öyle olsa küçük hissedarlar da temettü olarak bundan faydalanır. Halka açık olanlarla olmayanları karıştırma. İnsanları yanlış yönlendirme... Halkbankası’ nın faiz gelirleri faiz giderlerini karşılamıyor. Hazine bu zararı bankaya ödemeli... Halka açık bir kamu bankası’nın değeri 15 milyar usd’den 8 yıl sonra 1 milyar usd’a düşmüş. Yazık. Çok yazık. Halka açık kamu şirketleri, hissesi olsun olmasın tüm vatandaşlarımızın varlığı. Bunların değeri azaldıkça sen de fakirleşiyorsun. Ama farkında bile değilsin...

  • Ahmet Erdinç25 Ağustos 2021 15:37

    Kamu bankalarının çalışma mantığı dünyanın her yerinde aynıdır. Bir tanesi görev zararından falan bahsetmiş ama ortada bir zarar yok. Yaklaşık 20 yıldır o bankalar hep kar etti ve o paralar Hazine'ye gelir olarak kaydedildi. Sosyal sorumluluk kavramını bilmeyen o kafaların insanları trol diye nitelendirmesi cahilane bir yorum olmuş. Ortada pandemi diye bir gerçek olduğunu unutmamak gerekir.

  • Uğur Gürhan25 Ağustos 2021 13:33

    Saçma sapan yalan yanlış trol yorumlar yapmayın buraya. Kamu bankaları görev zararı yazıyorsa bu tutarın hazine tarafından karşılanması gerekir. Hani nerede. Bankanın kârı 3 aylık 1 milyar TL’lerden 50 milyon TL’lere düşmüş siz ne diyorsunuz. İnsanlar kamu şirketlerine yatırım yapmıyorlar artık. Sonuna kadar da haklılar. Türk kamu bankalarına yatırım yapanlar kamu tarafından kandırılmış mağdur edilmişlerdir. Yorum yaparken ahkam keserken dikkatli olun. Bir gün sizin de başınıza gelebilir.

  • mtu24 Ağustos 2021 21:32

    Kardaki erimeyi anlatabilmek için canlı örnek üzerinden gidelim. müdürün geçtiğimiz yıl sırma saçlı ve bıyıklı olduğunu varsayın (buna kar yüzdesi diyoruz) bu yılki karı yansıtan ise geriye kalan bıyıklar.

  • reis24 Ağustos 2021 18:49

    cğrı merkezini aradım bizim müşreti değilsiniz yardımcı olamadılar şubeye gitcekmişim devlet baba

  • HB24 Ağustos 2021 15:28

    hahahaaa :)

  • Kaan24 Ağustos 2021 14:43

    Nasrettin hoca fıkrası gibi valla. 

  • ali genç24 Ağustos 2021 14:12

    pandemide en çok elini taşın altına koyan banka halk bankası olmuştur. herkesin bildiği gibi halk bankasının amacı sadece kar etmek değildir. zor zamanda başta esnaf olmak üzere kobilere ve vatandaşlara destek olmaktır. bunu da büyük ölçüde başardı. kulis haberinizi sevsinler.

  • Veli yaşlı25 Ağustos 2021 10:42

    2001 yılında olduğu gibi bu bankaları kapatmak, birleştirmek ya da sermaye enjeksiyonu konuşulmaya başladığı zaman bu dediklerimi hatırla genç arkadaşım. Sevgiyle kal

  • ali genç25 Ağustos 2021 09:35

    veli yaşlı, 2008 ekonomik krizinde bu ülkede halkbank olmasaydı birçok esnaf, kobi iflas etmiş ve tarihteki yerini almış olacaktı. neyse ki zaman senin iddia ettiğinin aksine halk bankasını haklı çıkardı. gene çıkarır merak etme.

  • Veli yaşlı24 Ağustos 2021 21:56

    Gençler; o dediğiniz piyasa düzenleyici kamu bankalarının hiçbirisi halka açık değil. Bu bir. İkincisi; bu müdahale başladığında nerede durulacağına kim karar verecek, mesela senin için yıllık karın yüzde ellisi teşvik için feda edilmesi normal iken, b şahsı için yüzde doksanı normaldir. Zaman beni haklı çıkarır zaten o değil de bazı şeyleri öğrenmek çok pahalıya patlıyor bu kafayla,

  • Hi24 Ağustos 2021 21:10

    Ali Genç doğru bir yaklaşımla yorum yapmışsın. Elinde hisse olan arkadaşa sorum VAKIFBANK geçen sene 5.6 milyar kar açıkladı hisse fiyatına yansıdı mı? Halkbank’ın yüksek kar ettiği yıllar hisse fiyatına yansıdı mı? Bir diğer konu halka açık şirket kar eder vs diye bir zorunluluk mu var? Kamu bankası yeri gelince uzun dönemli piyasa istikrarı için sorumluluk üstlenir. Bütün dünya da bu sebepten kamu bankalarına sahiptir.

  • Uğur Gürhan24 Ağustos 2021 18:09

    Elinde Halkbank hissesi olsaydı bunları yazamazdın. Hissedarların mağdur edilmesi kabul edilemez. Ortada ne kâr kaldı ne de temettü. O zaman söyleselerdi bunları da hisse almasaydı insanlar. Bu şirket halka arz edilirken söylenenleri biraz araştırın da öyle ahlâm kesin. O zaman Varlık Fonu hisse alsın borsadan da elindeki hisse oranını arttırsın. Küçük Yatırımcıların mağduriyetini biraz azaltsın. Hisse değeri çöp oldu yine de bir lot bile hisse almadı ne bankanın kendisi ne de Varlık Fonu. İnsanlar neden kamu şirketlerinin hisselerini almıyorlar. Halkbankası, Vakıflar Bankası, THYAO, EKGYO. Hepsinin değeri defter değerlerinin 1/3’ü.

  • ali genç24 Ağustos 2021 17:33

    veli yaşlı, "sadece kar etmek değil" yazdım. fazla yaşlanmışsın.

  • Veli yaşlı24 Ağustos 2021 17:17

    Halka açık bir şirketin amacının kar etmek olmaması? İlginç bir yaklaşım..