BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKarar bizim için hayal kırıklığı----

Karar bizim için hayal kırıklığı

Karar bizim için hayal kırıklığı
12 Mart 2013 - 16:53 www.finansgundem.com

Altimo sürecin Turkcell'e üç bağımsız üye atamasıyla sonuçlanmasının hayal kırıklığı yarattığını açıkladı

Turkcell'in Rus hissedarı Altimo, Çukurova Grubu'nun kurumsal yönetişim konusunda süregelen engellemesinin Sermaye Piyasası'nın Turkcell'e üç bağımsız üye atamasıyla sonuçlanmasının hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.
SPK'nın bağımsız üye atamasına ilişkin basın açıklaması yayımlayan Altimo, "Turkcell'deki yönetim kurulu değişikliklerini Çukurova ile uzlaşmazlığın çözümü öncesinde zorlama ve geçici bir tedbir olarak görüyoruz" dedi.
Çukurova'nın geçmişte SPK'nın düzenlemelerine uygun şekilde yönetim kurulunu değiştirecek adımlarını baltaladığını savunan Altimo'nun Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, "Çukurova'nın kurumsal yönetişim konusunda süregelen engellemesinin SPK'yı üç bağımsız üyeyi atamaya zorlaması hayal kırıklığı yaratmıştır. Çukurova ile yakında çözülmesini ümit ettiğimiz uzlaşmazlığın ortadan kalkmasıyla genel kurul toplantısında şirketin hissedarlarının yeni üyeleri seçeceğini umut ediyoruz" dedi.
Altimo, uzlaşmazlığının nihai çözümü ile genel kurulda yönetim kurulunun şirketin sahiplik yapısını adil bir şekilde yansıtmasını beklediğini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)