BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKaramehmet, Turkcell için 1 ay daha kaptı----

Karamehmet, Turkcell için 1 ay daha kaptı

Karamehmet, Turkcell için 1 ay daha kaptı
18 Haziran 2014 - 07:45 www.finansgundem.com

Turkcell hisselerini geri almaya çalışan işadamı Mehmet Emin Karamehmet'e mahkeme 1 ay ek süre verdi

Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, Rus Alfa’da rehinli bulunan yüzde 13.8 Turkcell hissesini geri alabilmek için yine şapkadan tavşan çıkaracağa benziyor! Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, hisseleri geri alabilmek için Alfa’ya 24 Haziran’a kadar 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemesi gereken Karamehmet’in İngiltere Yüksek Mahkemesi’nden (Privy Council) 1 ay ek süre aldığı öğrenildi. Çukurova Grubu’nun 1 aylık ek süre için Alfa ile birlikte başvurduğu ve mahkemenin de bu talebi kabul ettiği gelen bilgiler arasında.

GÖZDE GİRİŞİM İLE MASADA

Mahkemenin Alfa’ya 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemesi için Çukurova’ya verdiği 60 günlük süre 24 Haziran’da sona eriyordu. Böylece Karamehmet 24 Temmuz’a kadar süre kazanmış oldu. Çukurova Grubu’nun kazandığı 1 aylık sürenin, Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim ile sürdürdüğü finansman pazarlıklarında da Karamehmet’in elini rahatlatacağı belirtiliyor. Rus Alfa’daki rehinli hisselerini geri alabilmek için uzun süredir finansman arayışında olan Karamehmet’in Gözde Girişim’le el sıkışmak üzere olduğu biliniyor. Gözde Girişim CEO’su Cem Karakaş, cuma günü yaptığı açıklamada “Gözde Girişim telekom sektöründe yapılandırılmış şartlı finansman sağlama görüşmeleri yapmaktadır” diyerek bu haberleri de doğrulamıştı. Gözde Girişim’in kredi karşılığında, Alfa ile yapılanda olduğu gibi yüzde 13.8’lik hissesine rehin koyacağı, bunun dışında Turkcell’in dağıtacağı temettüden de pay alacağı konuşuluyor.

PRIVY COUNCİL'DEN AÇIKLAMA

Turkcell'in hissedarları Rus Altimo (Alfa) ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın yapacağı ödeme konusunda son ödeme tarihini bir ay erteleme ile 23 Temmuz'a uzattı.

Privy Council'den yapılan açıklamada, bu süre içinde faizin işlemeye devam edeceği kaydedildi.
              
Privy Council, Nisan ayı sonundaki kararında Çukurova Grubu'nun Turkcell'in Altimo tarafından rehnedilen yüzde 13.8 hissesini geri alarak şirkette hissedar kalabilmesi için 24 Haziran'a kadar Altimo'ya 1.6 milyar dolar ödemesine hükmetmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)