BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKapalıçarşı’nın kralı sermaye piyasalarında----

Kapalıçarşı’nın kralı sermaye piyasalarında

Kapalıçarşı’nın kralı sermaye piyasalarında
07 Kasım 2014 - 07:17 www.finansgundem.com

Eti’yi aldı, ismini Venbey Yatırım Menkul Değerler yaptı, sermaye piyasalarına adım attı... Kapalıçarşı’da Hüsrev Özbey dönemi...

FİNANSGUNDEM.COM - KULİS HABER

Eti Menkul’ü satın alarak ismini Venbey Yatırım Menkul olarak değiştiren Özbey Altın  Sanayi ve Ticaret, Foreks piyasalarına girmeye hazırlanıyor. Karadeniz Holding’in büyük umutlarla satın aldığı ancak umduğunu bulamayınca satışa çıkardığı Eti Menkul, Ağustos ayında el değiştirerek Özbey Altın Sanayi ve Ticaret’in patronu Hüsrev Özbey’in kontrolüne girmişti. Son dönemde sermaye piyasalarının gündemine oturan Foreks işlemlerine ağırlık veren Hüsrev Özbey, Kapalıçarşı’da online olarak fiziki teslimatlı döviz ve altın işlemleri de gerçekleştiriyor.  Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre artan işlem hacmi dikkat çeken noktaya gelince Hüsrev Özbey, sermaye piyasalarında aracı kurum satın alma arayışına giriyor ve bu aşamada  o dönemler vitrinde olan Eti Menkul’ü satın alınarak Venbey Yatırım Menkul Değerler A.Ş. şirketi kuruluyor.  Kapalıçarşı’da altın işlemlerinde önde gelen firmalardan olan  Özbey Altın ve Sanayi Ticareti A.Ş., kamuoyunca çok fazla tanınmasa da sermaye piyasalarının önemli oyuncusu olarak biliniyor.

ÇARŞIYA HİZMET VEREN ÖNEMLİ KURUMLARDAN BİRİ OLACAK

1992 yılında Türkiye'nin reel finans merkezi olarak bilinen Kapalıçarşı'da Özbey Sarrafiye’yi kuran Hüsrev Özbey, sarrafiye altın çeşitleri alış-satışı ve has altın alış-satışı ile ticaret hayatına başlıyor. Kısa sürede Kapalıçarşı’nın bir numaralı ismi konumuna geliyor.
2009 yılında Özbey Kıymetli Madenler’i kuran Hüsrev Özbey, İstanbul Altın Borsası üyeliğiyle kurumsallaşma yolunda ilk adımını atıyor.

İstanbul piyasası dışına taşan müşteri ağı nedeniyle Marmara, Trakya ve Ege Bölgesi’nden sonra Anadolu'ya yayılma kararı alan Hüsrev Özbey, AFK Kuyumculuk’u kuruyor. Venüs Döviz'i de devralan Özbey Altın, Özbey Finansal Danışmanlık ile finans sektöründe faaliyet gösteriyor.

Venbey Yatırım Menkul Değerler ile sermaye piyasalarına adım atan Hüsrev Özbey’in özellikle Foreks piyasasında Kapalıçarşı’ya hizmet veren önemli kurumlardan biri olması bekleniyor.
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çarşının Kralı :-)27 Mart 2017 15:48

    Kapalıçarşının kralını borsadan attılar :-)

  • Huseyin Gursoz04 Ekim 2016 13:06

    VENBEY YATIRIM PATRONLARI GECE OFIS BASIYOR https://www.youtube.com/watch?v=NeMi0ZdaxHU

  • umutcan14 Kasım 2014 11:10

    çarşıda çalışan biri olarak çarşının en büyükleri diyebilirim

  • beyazıt14 Kasım 2014 09:51

    allah yollarını açık etsin hayırlısı olsun inşallah kendinilerini tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum

  • carsi08 Kasım 2014 23:39

    Aycan döviz altın. Yıllarca Çarşının en büyüğü TV'lerin vazgeçilmez yorumcusu. 2009 da fx de battı. 400 milyon dolarla battı. Alacaklarının şu içtik.

  • krn-i07 Kasım 2014 16:22

    Neden çarşının sultanı,padişahı olmuyor da illa yabancı yani Kralı oluyor o zaman Çar ı olsun

  • çarşı07 Kasım 2014 12:24

    Bir zamanlar fxçi olanlar çarşılılar: Şahin menkul . Şahin fx 1998 de gümledi. Data menkul. fx de gümledi. Ayan döviz. Gümledi. Çarmen menkul. fx de gümledi. daha sayim mi.

  • SERKAN Ç07 Kasım 2014 11:32

    KENDİSİ İŞLEM YAPACAKSA ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN KENDİSİNE.DAĞITACAK ÇOK PARASI VARSA FAKİR FUKARAYA DAĞITSIN. YABANCIYA GİMESİN!!! FX PİYASALARI BATAKLIKTIR. UZAK DURUN...

  • niye ki07 Kasım 2014 09:47

    neden olmuş ki

  • veli07 Kasım 2014 09:22

    kapali carsida calisan biri olarak sunu soyliyebilirim on numara esnafliklari var allah yollarini acik etsin durmak yok yola devam