Yazdır

Kapalıçarşı’nın kralı sermaye piyasalarında

Tarih: 07 Kasım 2014 - 07:17

Eti’yi aldı, ismini Venbey Yatırım Menkul Değerler yaptı, sermaye piyasalarına adım attı... Kapalıçarşı’da Hüsrev Özbey dönemi...

FİNANSGUNDEM.COM - KULİS HABER

Eti Menkul’ü satın alarak ismini Venbey Yatırım Menkul olarak değiştiren Özbey Altın  Sanayi ve Ticaret, Foreks piyasalarına girmeye hazırlanıyor. Karadeniz Holding’in büyük umutlarla satın aldığı ancak umduğunu bulamayınca satışa çıkardığı Eti Menkul, Ağustos ayında el değiştirerek Özbey Altın Sanayi ve Ticaret’in patronu Hüsrev Özbey’in kontrolüne girmişti. Son dönemde sermaye piyasalarının gündemine oturan Foreks işlemlerine ağırlık veren Hüsrev Özbey, Kapalıçarşı’da online olarak fiziki teslimatlı döviz ve altın işlemleri de gerçekleştiriyor.  Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre artan işlem hacmi dikkat çeken noktaya gelince Hüsrev Özbey, sermaye piyasalarında aracı kurum satın alma arayışına giriyor ve bu aşamada  o dönemler vitrinde olan Eti Menkul’ü satın alınarak Venbey Yatırım Menkul Değerler A.Ş. şirketi kuruluyor.  Kapalıçarşı’da altın işlemlerinde önde gelen firmalardan olan  Özbey Altın ve Sanayi Ticareti A.Ş., kamuoyunca çok fazla tanınmasa da sermaye piyasalarının önemli oyuncusu olarak biliniyor.

ÇARŞIYA HİZMET VEREN ÖNEMLİ KURUMLARDAN BİRİ OLACAK

1992 yılında Türkiye'nin reel finans merkezi olarak bilinen Kapalıçarşı'da Özbey Sarrafiye’yi kuran Hüsrev Özbey, sarrafiye altın çeşitleri alış-satışı ve has altın alış-satışı ile ticaret hayatına başlıyor. Kısa sürede Kapalıçarşı’nın bir numaralı ismi konumuna geliyor.
2009 yılında Özbey Kıymetli Madenler’i kuran Hüsrev Özbey, İstanbul Altın Borsası üyeliğiyle kurumsallaşma yolunda ilk adımını atıyor.

İstanbul piyasası dışına taşan müşteri ağı nedeniyle Marmara, Trakya ve Ege Bölgesi’nden sonra Anadolu'ya yayılma kararı alan Hüsrev Özbey, AFK Kuyumculuk’u kuruyor. Venüs Döviz'i de devralan Özbey Altın, Özbey Finansal Danışmanlık ile finans sektöründe faaliyet gösteriyor.

Venbey Yatırım Menkul Değerler ile sermaye piyasalarına adım atan Hüsrev Özbey’in özellikle Foreks piyasasında Kapalıçarşı’ya hizmet veren önemli kurumlardan biri olması bekleniyor.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/kapalicarsinin-krali-sermaye/428038