BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKamuda deprem kapıda mı?----

Kamuda deprem kapıda mı?

Kamuda deprem kapıda mı?
28 Nisan 2014 - 10:21 www.finansgundem.com

SPK'nın yönetiminde geçen hafta yapılan görevden almaları BBDK ve Merkez Bankası mı izleyecek? İşte o iddialar...

Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam bugünkü yazısında Ankara'daki kritik kamu kurumlarında yaşanması muhtemel görevden almaları yazdı.  Sağlam'a göre sıra BBDK ve Merkez Bankası'nda...

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın da görevden alınacağını ileri süren Sağlam, Başçı'nın yerine Hazine Müsteşarı'nın göreve getireleceğini öne sürdü.

İşte Sağlam'ın bugünkü yazısından çarpıcı bölümler

MERKEZ BANKASI UCUZ ATLATMANIN PEŞİNDE
Sadece bazı yardımcılarının değil, Başbakan'a yakınlığı ile bilinen BDDK Başkanının gidebileceği bile konuşuluyor. Merkez Bankası’ndaki hava, “Başkanı kurtarabilirsek ve 1 başkan yardımcısının tasfiyesi ile bu furyadan sıyrılırsak iyi” biçiminde. Bir başkan yardımcısı ile 3-4 orta kademe yöneticinin operasyon kapsamına girmesi muhtemel görünüyor.

ERDEM GİDİCİ Mİ?
Bu arada bir süredir Merkez Bankası Başkanı alınırsa, piyasayı ürkütmemek için Hazine Müsteşarı’nın o göreve getirileceği söylentisi kulislerde konuşuluyor. Bu senaryonun yanında Müsteşarın yorulduğu için affını istediği de konuşuluyor. Bu arada Merkez’in yanında Hazine Müsteşarlığı’nda da operasyon kapsamında bazı üst düzey görevden almalar yaşanması muhtemel. BİST’te yapılacak atama operasyonunun da hazırlandığı, yakında devreye sokulacağı da konuşuluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)