BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKamu bankaları reel sektörle bir araya gelecek----

Kamu bankaları reel sektörle bir araya gelecek

Kamu bankaları reel sektörle bir araya gelecek
09 Ağustos 2022 - 17:24 www.finansgundem.com

Kamu bankaları genel müdürleri, yarın reel sektör temsilcileri ile bir araya gelecek. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliği yapacağı toplantıda finansmana erişim konusu ele alınacak.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu Birlik merkezinde ağırlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yarın da kamu bankaları yöneticileriyle reel sektörü bir araya getirecek.

Dünya'nın haberine göre, TOBB merkez binada gerçekleştirilecek toplantıya, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar yanı sıra, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ile Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih katılacak.

Öte yandan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, aynı gün saat 11:00’da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imzalayacak.

Neler olmuştu?

Geçen haftalarda reel sektör temsilcileri TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'na, kredilere erişimde zorluklar çektiği ve düşük politika faizine rağmen kredilerde maliyetlerin yüzde 40'ı aştığı eleştirilerini yapmış, TCMB Başkanı ise sanayicileri ucuz kredi kullanıp bunlarla yüksek ham madde stoku taşımak ve ucuz kredi çekerek döviz alımına gitmekle suçlamıştı.

Ardından TOBB'da bir araya geldiği reel sektör temsilcilerine Kavcıoğlu, "stokçulukla" ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etmişti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geçen haftaki toplantıda, Merkez Bankası fonlama faizi yüzde 14, mevduata verilen ortalama faizler yüzde 20 civarındayken, bazı bankaların ticari kredilere yüzde 30-50 arasında faiz uyguladığını, bazılarının da hiç kredi vermediğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu: Kur Korumalı Mevduat, bomba değil, atom bombası

 

Fiyat İstikrarı Komitesi altıncı kez toplanacak

 

Nebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)