BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı----

Nebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı

Nebati: IMF ile bir anlaşma imzalanmadı
09 Ağustos 2022 - 14:20 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, IMF ile bir anlaşma imzalanmadığını ya da program ilişkisine girilmediğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Prof. Bilge Yılmaz'ın dün yayınlanan bir televizyon programında bulunduğu iddialar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Nebati, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sayın Prof. Bilge Yılmaz, dün katıldığınız bir yayında Türkiye’nin IMF’den 6.5 milyar dolar borç aldığını iddia etmişsiniz. Ya konuyu bilmiyorsunuz ya da bilip çarpıtıyorsunuz. İki durum da sizin adınıza üzücü.

Ben size durumu anlatayım; Uluslararası Para Fonu (IMF) üye ülkeleri desteklemek amacıyla SDR (Special Drawing Rights – Özel Çekme Hakkı) tahsisatı, başka bir ifadeyle koşulsuz rezerv desteği sağlamaktadır. SDR tahsisatları üye 190 ülkeye kota payları oranında yapılmaktadır.

Geçtiğimiz yıl; ABD’ye 112,9 milyar ABD doları, Almanya’ya 36 milyar ABD doları, Güney Afrika’ya 4,15 milyar ABD doları tutarında rezerv imkânı sağlanmıştır. Türkiye’ye ise, IMF’deki kota payına karşılık gelmek üzere 6,3 milyar ABD doları tahsis edilmiştir.

IMF ile bu konuda bir anlaşma imzalanmamış ya da program ilişkisine girilmemiştir. Bu imkân, tüm üye ülkelerin kullanımına açılmış bir kaynaktır. Türkiye’nin IMF’den borç aldığına ilişkin açıklamalar gerçek dışıdır.

Bu hususlarla ilgili geçmişte de yapılan tezviratlara ilişkin 26 Ağustos 2021’de yapılan Bakanlığımızın basın duyurusu linkini sizin için tekrar bırakıyorum."

https://www.hmb.gov.tr/duyuru/basin-duyurusu

Nebati: Büyümeden taviz vermeyince enflasyonla mücadele vakit alır

 

Bakan Nebati futbol kulüplerinin yöneticileri ile buluştu

 

Bakan Nebati 500 TL banknot iddialarına yanıt verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)