BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKamer ailesi gıda işine ısındı----

Kamer ailesi gıda işine ısındı

Kamer ailesi gıda işine ısındı
29 Şubat 2016 - 15:08 www.finansgundem.com

Kuyumculuk denilince akla gelen ilk isimlerden olan Atasay'ın patronu Cihan Kamer, yeme-içme sektörüne ısındı

Atasay'ın patronu Cihan Kamer, yaklaşık iki yıl önce Huqqa markasıyla gıda işine girdi. İstanbul Boğazı'nda, Reina ve Sortie'nin hemen yanında bulunan Huqqa'nın ardından The Market isimli bir restoran açan Kamer Ailesi, yeme-içme sektörüne ısındı. Zira aile yeme-içmede yeni konseptler geliştirmeye devam ediyor.

Cihan Kamer'in kızı Simay Kamer, kısa bir süre önce Kuruçeşme'de The Market'in bulunduğu lokasyonda Qurabiye isimli yeni bir mekân açtı. Çeşit çeşit kurabiye ve pastaların bulunduğu mekanda isteğe özel pastalar da yapılıyor.

Edindiğimiz bilgiye göre; Kamer Ailesi gıda işine yatırıma önümüzdeki dönemde de devam edecek. Şube sayısı beşe ulaşan Huqqa ile büyüme devam ederken Qurabiye'nin de mağaza sayısının artırılması planlanıyor. Hatta Cihan Kamer, gıda işine yönelik yatırımlarını anlatmak için yakında bir basın toplantısı yapmaya hazırlanıyor.

Diğer taraftan, başında Cihan Kamer'in oğlu Atasay Kamerin bulunduğu kuyumculuk işinde de büyüme devam ediyor. 2015'te yüzde 20 büyüyerek ciroyu 356 milyon TL'ye yükselten Atasay, 20l6'da yüzde 14 büyümeyi planlıyor. Halihazırda 136 mağazaya ulaşan şirket, 20l6'da Türkiye'de 21 yeni mağaza açacak. Yeni geliştirdiği küçük ve deneysel mağazacılık konseptiyle mahalle aralarına yayılmayı hedefleyen şirket, 10 yılda 200 mağaza açmayı hedefliyor. Atasay, 20l6'da yurtdışında da büyümeye devam edecek. KKTC, Irak ve Dubai'de toplam altı mağazası bulunan şirket, 20l6'da altı mağaza daha açmayı planlıyor. Irak'ta iki, Dubai, İngiltere, Katar ve Türkmenistan'da birer mağaza açmayı hedefleyen Atasay, beş yıl içinde Almanya, Azerbaycan, Kazakistan, Çin, İran ve Suudi Arabistan'a da girecek. (EKONOMİST DERGİSİ)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)