BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKalyon ile Koreli ortak yollarını ayırdı----

Kalyon ile Koreli ortak yollarını ayırdı

Kalyon ile Koreli ortak yollarını ayırdı
25 Ocak 2019 - 11:03 www.finansgundem.com

Konya Karapınar'da yapılacak güneş enerjisi santrali ihalesini kazanan Kalyon Hanwha Grubu'nun ortaklarının finansman krizi nedeniyle sona erdiği belirtildi

Konya Karapınar'da Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde bulunan ve bin megavat kapasite tahsisli Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı YEKA-1 Güneş Enerji Santrali (GES) ihalesi, 2017 yılı Mart ayında yapılmıştı. Türkiye'nin en büyük GES projesi olması planlanan ihaleye en düşük teklifi kilovatsaat başına 0.0699 dolar ile Kalyon-Hanwha Grubu vermiş ve ihaleyi kazanmıştı. İhalenin üzerinden neredeyse 2 yıl geçmesine rağmen projeye başlanmadı ve Kalyon ile Güney Koreli Hanwha'nın ortaklığı sonlandırma kararı aldığı belirtildi.

Ortaklığın bitmesinde en önemli etken döviz kurlarındaki artış ile birlikte gerekli kredilerin bulunamaması. Kalyon-Hanwha Grubu'nun projeyi  hayata geçirmek için yapacağı yatırım tutarının 1.3 milyar dolar düzeyinde olacağı ifade ediliyordu.

2019'da ilk elektrik üretiminin yapılacağının açıklandığı projenin ihalesine Kalyon-Hanwha Grubu'nun dışında Limak-CMECHareon Solar Ortak Girişim Grubu, Çalık Enerji-Solargiga Orta Girişim Grubu ve AKC Güneş Ortak Girişim Grubu katılmıştı.(Taylan Büyükşahin/Sözcü)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)