BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKalkavan rüşvet mi dağıttı?----

Kalkavan rüşvet mi dağıttı?

Kalkavan rüşvet mi dağıttı?
28 Ekim 2013 - 09:12 www.finansgundem.com

‘Cezaevinde rüşvet’ operasyonu Faruk Kalkavan’a da uzandı

Otomobiliyle çarptığı modacı Sinem Yalçın’ın ölümüne neden olan Faruk Kalkavan hakkında cezaevinde rüşvet dağıttığı iddiasıyla soruşturma açıldı..
Vatan'ın haberine göre, İstanbul’da geçen temmuz ayında gerçekleştirilen ‘cezaevinde rüşvet’ operasyonu Faruk Kalkavan’a da uzandı. Faruk Kalkavan, 2008 yılında İstanbul Acıbadem’de otomobiliyle seyrederken emniyet şeridinde aracını kontrol eden moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak, genç kadının ölümüne neden olmuştu. Kazayla ilgili yapılan yargılama sonucunda 5 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Kalkavan, kayıplara karışmıştı. Daha sonra Belarus’ta yakalanan Faruk Kalkavan, cezasını çekmek için 9 Ağustos 2012’de Ümraniye Cezaevi’ne konuldu. 9 Kasım 2012’de yürürlüğe giren 3. Yargı paketi kapsamında da açık cezaevine nakledildi. İnfaz yasasına göre açık cezaevinde 3 yıl 2 ay daha kalması gereken Kalkavan, buradaki cezasının da 12 ayını tamamladı. Böylece Kalkavan’ın 27 aylık cezası kaldı.
Ancak Temmuz ayında İstanbul’da, rüşvet karşılığında, cezaevine silah, uyuşturucu ve cep telefonu soktukları iddiasıyla, aralarında Silivri 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü, Kartal Açık Cezaevi Müdürü ve polislerin de bulunduğu çeteye yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Ahmet D.nin elebaşılığını yaptığı 35 kişinin gözaltına alınmasının ardından, cezaevinde rüşvet verdiği iddiasıyla Faruk Kalkavan hakkında da soruşturma başlatıldı.
‘Aslında ben mağdurum’
Savcı tarafından ifadesi alınan Kalkavan, eğitimine devam etmek için her gün cezaevinden çıktığını söyledi. Kalkavan bir süre sonra cezaevindeki memurların geliş-gidiş saatleri konusunda kendisine sorun çıkardığını anlattı. Bunun üzerine Ahmet D. ‘ye başvurduğunu belirten Kalkavan, şöyle devam etti: “Ahmet D. idaredeki yöneticilere para verildiği takdirde bu tür zorlukların yaşanmayacağını söylediği için ben de görevlilere para vermek zorunda kaldım. Ben aslında bu olayda mağdurum.”
’Denetimli serbestlik hakkı ortadan kalkar’
Avukat Cesim Parlak, Kalkavan’ın durumuna ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Ceza İnfaz Yasası’na göre açık cezaevinde yatan hükümlü hakkında 7 yıl ve üstü hapis cezası gerektiren bir suçtan dolayı soruşturma açılmışsa, kişi kapalı cezaevine gönderilir. Adı geçen kişi bu yasa kapsamındadır. Hatta denetimli serbestlik yasasından da istifade edemez.”
Cezaevinden özel otomobiliyle çıkıyor
Hala cezasını Kartal H Tipi A Cezaevi’nde çeken Faruk Kalkavan tutuklu bulunduğu bu sürede, gündüzleri üniversite eğitimine devam etti. Kalkavan, işe ve üniversiteye şoförü olan lüks aracıyla gidiyor.Cezaevinde telefon kullanma hakkında da sahip olan Kalkavan, yılda 4 kez de cezaevinden izinli olarak çıkabiliyor. Her bir iznin süresi 4 gün ile 7 gün arasında değişiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • olay01 Kasım 2013 08:06

    olayın ayrıntılı izahatini öğrenmeden yorum yapmayınız. benim bildiğim kadarıyla otobanda önündeki aracın (yasak olduğu halde) durmuş halde iken aniden kapısını açarak arkasına, gelen giden var mı diye bakmadan yola çıkan bir kızcağıza çarpıyor. Ardından panik yapıp kaçıyor. Kızcağıza Allah rahmet eylesin, ama delikanlının suç-ceza miktarı ciddi oranda az.

  • Aydın çanakkaleli30 Ekim 2013 19:42

    Al takkeyi ver külahı inmez RÜŞVET itibarımız dünya sıralamasında 1.likten aşağı

  • vatandaş28 Ekim 2013 11:42

    bu ne güzel adalet tabi parası olana

  • hacı28 Ekim 2013 11:24

    eskiden bu tip şeyler açığa çıkmazdı, şimdi polis operasyon düzenleyip açığa çıkartıyor. eskiden bu adam ceza da yemezdi, şimdi yine hapishanede yatmış. helal para diye bir kavram kalmamış, rüşvetçi pislikler

  • adınısenkoy28 Ekim 2013 10:14

    bu nasıl adalet

  • kafu28 Ekim 2013 09:26

    Adelet bu işte...paran varsa istediğini yaparsın...yoksada ceza evinde bulaşık yıkarsın...