BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaKadınların gelecek endişesi daha yüksek----

Kadınların gelecek endişesi daha yüksek

Kadınların gelecek endişesi daha yüksek
14 Şubat 2012 - 14:47 www.finansgundem.com

Hitay Yatırım Holding firmalarından online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Çalışan Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı.

Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye’nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Çalışan Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı.
Araştırmada çalışanların meslek seçimlerini nasıl yaptıkları ve çalıştıkları işten memnun olup olmadıkları, çalıştıkları şirket/kurumdaki mevcut durumlarını ve bağlı oldukları yöneticileri nasıl değerlendirdikleri, 2012 yılını hem kendilerinin hem de şirketlerinin ekonomik durumu açısından nasıl gördükleri soruldu.

Araştırmanın Künyesi:
Araştırmaya 67 ilden, 18 yaş üzeri, %50’si kadın ve %50’si erkek olmak üzere farklı sektörlerden ve pozisyonlardan toplam 1000 çalışan katıldı.
Araştırma Online Anket tekniği ile 23-25 Ocak 2012 tarihlerinde arasında gerçekleştirildi.
Çalışanların yarısı eğitimini aldığı konuda çalışıyor...
Araştırmaya katılan erkek ve kadın çalışanların yaklaşık yarısı eğitimini aldıkları konuda çalışma şansına sahipler. 25-34 yaş arası çalışanların %60’ı eğitimleriyle aynı doğrultuda bir iş yapmaktalar.
Çalışanlar işlerini severek yapıyorlar...
Çalışanların %69’luk bir kesimi şu anki mesleklerini isteyerek seçtiklerini ifade ederken, %79’u ise mevcut işlerini severek yaptıklarını belirtmişlerdir. Meslek seçimi yaparken istediği konuda eğitim alma / çalışma şansına sahip olamayanların oranı %31. Buna karşılık şu an çalıştığı işini sevmeyenlerin oranı %21’dir.
Çalışanlar kendilerini güvende hissediyorlar...
Araştırmaya katılan kadın ve erkeklerin %70’i kendilerini çalıştıkları sektörde ve işyerlerinde güvende hissettiklerini ifade etmişlerdir. Yaşlar arttıkça kuruma duyulan güven de artmakta. Kendilerini en fazla güvende hissedenler %80’lik bir oranla 45 yaş ve üzeriyken, en az güvende hissedenler %65’lik bir oranla 18-24 yaş arası çalışanlar olmuştur.
Kadın çalışanların gelecek endişesi daha yüksek...
Araştırmaya katılan çalışanlar %63 oranında mesleki olarak gelecek endişesi taşımıyorlar. Ancak cinsiyet bazında baktığımızda gelecekten mesleki olarak endişe duyan kadınların oranı %66 iken, bu oran erkeklerde %58’dir.
Gençler işlerinden memnun...
Araştırmaya katılanların %65’lik bir kesimi iş yerinde çalışmalarının karşılığını alamadıklarını belirtiriyorlar. Yaşlar arttıkça emeğinin karşılığını almadıklarını söyleyenlerin sayısı da artıyor. Gençler arasında (18-24 yaş) bu oran %49 olmasına karşılık 45 yaş ve üzerindeki çalışanlarda %73’e yükseliyor. Çalışanların büyük kısmını oluşturan 25-44 yaş arasındaki kesimde karşılık alabildiklerini düşünenler %35 oranında, mesailerinin karşılığını alamadıklarını düşünenler ise %65’dir.
2012 beklentileri olumlu yönde...
Araştırmaya katılanlar 2012 yılında şirketlerinin finansal olarak daha iyi bir yıl geçireceklerini düşünüyorlar. Beklentileri iyimser olanların oranı %61.
18-24 yaş aralığındaki çalışanların %68’i 2012 yılının ekonomik olarak geçen yıla göre daha iyi geçeceğini düşünürken, 45 yaş ve üzeri çalışanların %34’ü bu yılın ekonomik olarak pek iyi geçmeyeceği görüşündeler.
İstanbul’daki çalışanlar bu yılın geçtiğimiz yıla göre daha iyi geçeceği yolunda çok iyimser değiller. İstanbul’daki çalışanların % 55’i bu yılın ekonomik olarak daha iyi geçmeyeceğini düşünürken, diğer illerde bu oran %48.
İş değiştirmenin en yoğun olduğu dönem 18-24 yaş (%60). Bu durum 45 yaş ve üzerinde %35’e düşüyor.
Yöneticiler sınıfı geçti...
Araştırmaya katılan çalışanlara bağlı oldukları yöneticileri değerlendirmeleri istendi. Yöneticilerinin yetkin olduğunu düşünenlerin oranı %55 ve bu oran tüm yaş gruplarında ve kadın erkek çalışanlara göre de bir değişim göstermiyor.
61 ildeki 1000 çalışana göre bağlı oldukları yöneticilerden kısıtlama gördüklerini söyleyenlerin oranı %42.
Şimdiki aklım olsaydı...
Araştırmaya katılan çalışanlara bugün olsa hangi mesleği seçecekleri sorulduğunda elde edilen sonuçlar şöyle oldu:
Mesleği öğretmenlik olan katılımcıların %33’ü bugün olsa yine öğretmen olacaklarını belirtirken, araştırmaya katılan öğretmenlerin %13’ü yeniden seçme şansları olsa doktorluk mesleğini tercih edeceklerini belirttiler.
Anket sorularına yanıt veren yönetici asistanlarının hiçbiri bugün olsa aynı mesleği seçmeyeceklerini, onun yerine %38’lik bir oranla eğitimci olmak istediklerini ifade ettiler.
Mühendislerin %25’i mesleklerinden memnun olduklarını ve bugün yeniden meslek seçmeleri gerekse mühendislikte karar kılacaklarını belirtirken, bugün yeniden seçim yapmaları halinde mühendislik yerine doktorluğu seçeceklerin oranıysa %12 olarak ifade edilmiştir.
Bankacı olarak çalışanların %55’lik bir bölümü bugün yine bankacılığı seçeceklerini belirtmişler.
Hukukçuların sadece %18’i bugün olsa aynı mesleği seçeceğini belirtmiştir. Hukukçuların ikinci tercihi %18 ile eğitim sektöründe çalışmak olmuştur.
Araştırmaya katılan tüm meslek gruplarına mensup çalışanların verdikleri yanıtlara göre, bugünkü meslekleri yerine yeniden meslek seçme şansları olsa şu anki meslekleri dışında en fazla istenen mesleklerin başında doktorluk, eğitimcilik ve devlet memurluğu gelmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)