BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKadınlar pandemiden 3 kat fazla etkilendi----

Kadınlar pandemiden 3 kat fazla etkilendi

Kadınlar pandemiden 3 kat fazla etkilendi
25 Haziran 2021 - 18:05 www.finansgundem.com

Yapılan son araştırmalar kadınların pandemi sürecinde erkeklere göre 3 kat daha fazla çocuk bakımına zaman harcadığını gösteriyor. Bu sürenin ekonomik maliyeti ise yaklaşık 800 milyar dolar


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pandemi döneminde çocuk bakımına yönelik talep olağanüstü bir biçimde arttı. Ancak Bloomberg International’ın haberine göre çocuk bakımı yükü erkeklerle kadınlar arasında eşit bir biçimde dağılmadı.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş Center for Global Development’ın araştırması küresel çapta kadınların geçen yıl ortalama 173 saatini ek olarak ücretsiz çocuk bakımına harcadığını ancak bu rakamın erkekler için 59 saat olduğunu gösterdi. Kadınların çocuk bakımına erkeklerden üç kat daha fazla zaman harcadığını gösteren araştırma düşük ve orta gelirli ülkelerde bu farkın genişlediğini ortaya çıkarıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre pandemi sürecinde okulların da kapanmasıyla birlikte çocuk bakımı sorumluluğu çok daha fazla zaman alan bir yük haline geldi. Kadın finans çalışanlarının büyük bir çoğunluğu ise çocuk bakım yüküyle aynı anda evden çalışma sürecinde artan çalışma saatleriyle baş etmek zorunda kaldılar.

Kadınlar, zamanlarının büyük bir kısmını evde harcamaları nedeniyle tahminen 800 milyar dolarlık gelir kaybına maruz kalarak pandeminin ekonomik etkilerini en kötü biçimde hissedenler oldu. Finansal araştırma şirketi McKinsey’nin verilerine göre Kovid-19 sürecindeki ekonomik durgunluk ücret eşitliği, işgücüne katılım ve işsizlik gibi kadınların elde ettiği kazanımları büyük ölçüde sildi. ABD’deki Siyahi ve Latin kadınlar arasında görülen iş kaybı ise küresel çapta erkeklerin pandemi sürecindeki iş kaybından yaklaşık 1,8 kat daha büyüktü. Araştırmaya göre iş hayatı normale döndükçe annelerin işsiz kalma olasılığı, babalardan ve çocuksuz kadınlardan daha yüksek.

Araştırmaya katılan isimlerden birisi olan Center for Global Development’ın Kıdemli Üyesi Charles Kenny pandeminin mevcut cinsiyet eşitsizliğini görülür hale getirdiğini belirtti.

Kenny konuyla ilgili açıklamasında, “Her yıl trilyonlarca saat ücretsiz çocuk bakımı yapılıyor ve bunları yapanların önemli bir çoğunluğu kadınlar. Bu yük daha eşit bir şekilde paylaşılmadıkça toplumsal cinsiyet eşitliğinin olduğu bir dünyaya ulaşamayacağız” dedi.

Çalışmada, okuldan eve gelen çocuk sayısını ve çeşitli ülkelerdeki kadın ve erkeklerin salgından önce ücretsiz çocuk bakımına harcadığı ortalama süreyi ölçmek için Unesco ve OECD'den rakamlar kullanıldı. Okulların kapanmasının 176 milyar saat çocuk bakımı süresinin eklediği Hindistan'da, araştırma sonucu kadınların erkeklerin aldığı yükün 10 katından fazlasını aldığını gösteriyor.

Credit Suisse’in CEO’su yatırım bankacılarını korkutacak

 

Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor

 

İngiltere halka arz trenini kaçırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)